Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Suporter al Patrulei de Reciclare – un proiect de responsabilitate socială pentru întreprinzători, firme locale și companii

26 / 04 / 2015

#editia 2014-2015, #marturii, #responsabilitate sociala, #Suporterii Patrulei


Credeați că proiectele de responsabilitate socială sunt privilegiul companiilor multinaționale și al organizațiilor mari, cu bugete pe măsură ? Nu numai. În primul rând, responsabilitatea față de comunitate și de mediu nu este o opțiune, nici… un lux. Este sau ar trebui să fie un obiectiv de afaceri și un avantaj competitiv important pentru orice agent economic.

”Am parcurs o etapă de criză economică și o politică precară de mediu antreprenorial. ȘI ACEST MEDIU MERITĂ RESPECT!” spune Hodgyai Géza, Directorul General al KeletInfo Média Group, Suporter al Patrulei de Reciclare.

Companiile și întreprinzătorii eficienți și responsabili acordă importanță relației cu comunitățile în care își desfășoară activitatea – se preocupă de susținerea inițiativelor sociale, de educație, de protecția mediului. O confimă Avel Balint, directorul firmei COMSTART din Iași, unul din Suporterii Patrulei, cu o reacție promptă: ”M-am alăturat imediat ce am fost informat, deoarece sunt atent în viața mea la tot ceea ce înseamnă ordine, curățenie, disciplina.”

Patrula de Reciclare este proiectul de responsabilitate socială față de mediu și educație pe care orice firmă și-l poate asuma, fără niciun cost, ci doar cu bunăvoință și…deșeuri electrice! Ați fi crezut că să scapi de deșeuri electrice poate reprezenta o contribuție importantă la succesul unui program educativ și la ”practica voluntariatului în rândul profesorilor și elevilor, un exercițiu care formează conștiința civică” cum consideră Ionel Volintiru, director general al Medicarom, alt Suporter al Patrulei?Valcea_Scoala gimnaziala Ocnele Mari

Ca Suporteri ai Patrulei de Reciclare, agenți economici colectează DEEE conform legislaţiei în domeniu şi se implică într-un program gratuit de responsabilitate corporativă. Pentru că și mediul înconjurător și tinerii au nevoie de susținerea firmelor. În plus, statutul de Suporter al celei mai active mișcări ecologiste de tineret din România crește respectul și aprecierea comunității – ”Este important să dovedim copiilor că acțiunile lor au rezultatele dorite, că doar împreună putem avea un mediu mai curat” crede Brîndușa Meisel, responsabilul de mediu al Sanex, Suporter al Patrulei de Reciclare.

Deși este, de cele mai multe ori, asociat cu ”CSR”-ul, adică responsabilitatea socială ”corporativă”, acest ideal nu este doar pentru corporații. Grija, exemplul, educația dată copiilor noștri trebuie să vină de la oamenii de lângă ei – în fond, cine sunt managerii, angajații, întreprinzătorii? Sunt părinți, vecini, rude, prieteni – oricine poate ajuta echipa copiilor săi, implicând oamenii de la locul său de muncă.