Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Digi24 – Românii renunță greu la electrocasnicele stricate

8 / 03 / 2016

#Digi 24, #editia 2015-2016, #presa despre Patrula


Echipa Digi24 a descoperit, ca și noi, toți cei din Patrula de Reciclare, că ”românii se despart greu de electrocasnicele vechi sau stricate. Prefera sa le tina inghesuite in pod sau sa depoziteze in ele alte deseuri. Intr-o comuna din Iasi, localnicii nu au renuntat la televizoarele stricate de acum 20 de ani nici atunci cand li s-au oferit premii pentru ele.

„Uite-o ce frumos sta!”

De doi ani, Minodora Stefan foloseste o masina de spalat pe post de cos de gunoi. Foloseste aparatul stricat pentru depozitarea vechiturilor.

Minodora Stefan, localnica: „S-a stricat si am zis ca o repar si n-a mai venit sa o repare, tot a zis ca o repara si n-a mai venit si asta e. Nu va incurca? Nu, ca sta frumos langa peretele casei si nu ma deranjeaza cu nimic.”
In localitatea Ciohorani locuiesc aproape doua mii de oameni, dar numai 30 dintre ei au acceptat sa le predea angajatilor de la Asociatia Romana pentru Reciclare deseurile electrice sau electronice.
„Nu le-am dus la gunoi, ca nepotii nostri le-au pastrat bine, le-au urcat in pod. Televizoare am trei si aparate de radio.. Dar astea sunt vechi, rele, pick up, nici nu mai stiu. De cati ani s-au stricat si stau in magazie? Cred ca au 20 de ani.”
„Aragazul e stricat? Da, da. Si unde il tineti? Afara. Sa-l duc pe camp, unde sa-l duc? il tin acolo, pun sticle goale .”
Digi24 arată cât de grea este, de fapt, ”lupta noastră” și ce zid aproape impenetrabil este… obiceiul. Chiar dacă e prost.