Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Start la…schimbare! Săptămâna Educației Globale 2018

26 / 11 / 2018

#activitati Patrule, #Bistrița-Năsăud, #editia 2018-2019, #generale, #Patrula de Reciclare in presa


„Lumea se schimbă. Dar noi?” a fost întrebarea-cheie în ”Săptămâna Educației Globale” – o invitație relaționată direct cu obiectivele de dezvoltare durabilă ale Națiunilor Unite vizând eliminarea sărăciei extreme, reducerea inegalităților și combaterea amenințării cu schimbările climatice până în 2030.

Doamna Teodora Popescu, Profesorul Coordonator al Patrulei de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr.1 Bistrița a acceptat să răspundem la această provocare invitând, alături de membrii Grupului Eco din școală, elevii clasei a II-a D îndrumați de d-na prof. Rodica Hâlmu de la Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” din Bistrița.

„Împreună cu noi a fost și reprezentatul Primăriei Municipiului Bistrița de la ”Școala Verde”, doamna Sorina Roman; de asemenea, doamna Mina Nedelea de la Centrul Local de Colectare RoRec.

Urmărind prezentarea unor modele de bune practici din activitățile desfășurate de copii în anii școlari trecuți, am reflectat împreună asupra stilului nostru de viață, asupra schimbărilor pe care le putem face pentru sănătatea noastră și a celor din jur, pentru reducerea poluării și protejarea mediului înconjurător. La mini-atelierele organizate s-au găsit soluții practice de a transmite mai departe mesaje-îndemnuri pentru schimbare. Așezați cuminți pe cleme de rufe lipite de bețe pentru frigărui susținute de mere autohtone, ”Eco-Monstruleții” au reprezentat simpaticii mesageri și deliciul copiilor.

A fost start (re-start) la schimbare și prin reînscrierea elevilor noștri în Programul național de educație de mediu ”Patrula de Reciclare”, ediția 2018-2019 (”Ediția Suporterilor”). Știți cine au fost primii suporteri ai Patrulei noastre în acest an școlar? Ați ghicit: minunații copii din clasa a II-a și părinții lor, cei care ne-au făcut o mare surpriză venind la punctul nostru de colectare cu diferite deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE), adunate special pentru a susține activitățile elevilor noștri din Patrula de Reciclare.

Citiți articolul integral pe rasunetul.ro