Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Sara – creatoarea de jucării și bucurii

Elevii voluntari din Patrula de Reciclare ajuta copiii nevoiasi
4 / 07 / 2023

#2023, #edtoriale, #generale, #voluntari


La 12 ani, Sara era dovada vie că nu trebuie să ai ca să poți să dai. La vârsta la care alți copii le cer părinților jocuri și gadget-uri din ce în ce mai sofisticate, Sara făcea cu mâinile ei jucării pentru copiii nevoiași din comuna ei – Drajna, Prahova. Nu-i prisoseau materialele, dar punea suflet și imaginație și reușea să creeze bucurii. Așa a ales ea să participe la concursul „Vara poveștilor eco”, cu un proiect personal de reciclare creativă și caritabilă. Nu numai că dăruia obiectele create de ea copiilor care nu aveau jucării, dar stătea cu ei, le povestea cum le-a făcut, inventau jocuri, vorbeau despre reciclare. Ca agent al Patrulei, Sara și-a descoperit nu numai talentul la upcycling, ci și cât de mult bine poate face în jurul ei. 

Acest program a fost ceva unic pentru mine și colegii mei de echipă. Ne-a deschis noi orizonturi, ne-a dezvoltat calitățile de lucru în echipă. Am lucrat împreună într-un mod cu totul nou. Experiențele de Agent au fost mai mult decât mi-am imaginat la început. M-au ajutat să mă descopăr pe mine însămi, să-mi croiesc drumul către noi succese și provocări, să mă exprim liber.”

Sarei i-a dat aripi faptul că a putut inspira alți copii, prin „colaborarea bazată pe zâmbete, schimburi de opinii și înțelegere” și că a avut un context în care profesoara lor coordonatoare să le devină un adevărat mentor. 

Astăzi, Sara este elevă la un liceu pedagogic și continuă să vrea să ajute, să dăruiască, să aibă grijă de natură. Rămâne alături de program, ca „alumnus” și inspirație pentru noii ei colegi. 

„Îmi doresc o carieră în învățământ. Visez să fiu o profesoară așa cum a fost doamna Tatarciuc pentru noi, mereu prezentă cu sfaturi și energie și să continui, cu viitorii mei elevi, activitățile de apreciere și protejare a mediului.” 

În Patrula de Reciclare copiii se ajută unii pe ceilalți. Își cultivă bunătatea, empatia, învață că a dărui nu este luxul bunăstării. Unii copii au nevoie să fie ajutați. Alții au nevoie să ajute. Patrula îi aduce împreună în echipe în care prietenia și colaborarea sunt o victorie în sine.