Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Foștii agenți predau ștafeta

16 / 05 / 2016

#editia 2015-2016, #județul Brașov, #patrula de reciclare, #patrula in presa


Patrula Școlii Gimnaziale nr 1 din Brașov a câștigat, la ediția 2014-2015, premiul local pentru ”Cea mai mare cantitate de baterii colectată” în județul lor. Voluntarii de atunci erau în clasa a IV-a.

Acum, echipa e formată de o generație și mai tânără – juniorii din clasa pregătitoare. Și ei s-au descurcat atât de bine ca promotori ai colectării selective a deșeurilor electrice încât au ajuns în presa locală.

Cine i-a ajutat să făcă performanță, în afară de profesorul coordonator? Nimeni alții decât colegii lor mai mari, cei cu experiența ediției precedente. Acum, ei îi învață pe noii Agenți cum trebuie să-și susțină cauza ecologică. ”Foștii agenți” au devenit, într-un fel ”mentorii” juniorilor de la clasa pregătitoare. Ei sunt dovada vie a faptului că voluntariatul este mai mult decât o activitate – voluntariatul este o atitudine, o stare de spirit, o dorință permanentă de a face bine.

Despre noii voluntari și despre ceea ce îi motivează să recicleze aflăm de la Maria Sandu, Profesorul Coordonator al Patrulei: „Sănătatea planetei noastre reprezintă un obiectiv major pentru aceşti micuţi, dar foarte energici elevi aflaţi la începutul şcolarităţii. Ei au înţeles că numai uniţi în responsabilitatea faţă de viitorul umanităţii prin păstrarea unui mediu curat, generaţiile ce vor urma se vor bucura de frumuseţea şi diversitatea vieţii pe planeta noastră, Terra”.

Câte deșeuri au reușit să adune de la susținătorii lor, citiți în myTex.ro!