Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Și azi ai consumat ceva mai prețios decât aurul

22 / 03 / 2016

#creatii, #editia 2015-2016, #judetul sibiu, #patrula de reciclare, #ziua apei


Știți câtă apă ați consumat, de azi dimineață? Câteva zeci, dacă nu sute de litri. V-ați făcut un duș, ați pregătit de mâncare, ați băut un ceai sau o cafea, ați spălat vasele, ați tras apa la toaletă… Probabil că în tot acest timp nu v-ați gândit că folosiți o substanță mai prețioasă ca aurul. Vi se pare exagerat? FĂRĂ APĂ NU PUTEM TRĂI. Ar trebui să o prețuim mai mult ca pe multe alte lucruri.Sibiu_Scoala Gimnaziala nr. 4_Sibiu_22.03.2016_4

Apa este una dintre resursele naturale care este deficitară în multe zone de pe glob. De cei  50 de litri de apă pe zi, cantitatea indicată de OMS ca fiind necesară unei persoane, nu beneficiază din păcate toată populația globului. Zilnic, fiecare dintre noi – UN OM, consumăm mai multă apă curată decât au comunități întregi, din zonele toride ale Africii, timp de o săptămână, de exemplu. Noi cei care nu avem încă problema lipsei apei, ar trebui să facem mai mult pentru protejarea acestei rezerve. De la exemplul pe care-l dăm copiilor noștri prin folosirea unei căni sau a unui pahar când se spală pe dinți, în acest fel apa de la robinet nu se va irosi și până la educarea lor pentru a păstra apa curată, nepoluată, toate sunt acțiuni prin care putem să salvăm cea mai de preț resursă naturală.

Știați că o singură baterie uzată aruncată în coșul de gunoi, ajunsă la groapa de gunoi, poate polua 1 metru de pământ și 10 litri de apă? Colectarea deșeurilor este una dintre acțiunile care ne protejează apa, iar agenții din Patrulele de Reciclare se implică în acțiuni de menținere a unui mediu curat.

Apa este resursa de care au nevoie și generațiile viitoare, iar noi avem obligația să o protejăm!