Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

„Succesul înseamnă a continua când ceilalţi renunţă.” – povestea Patrulei de Reciclare a Școlii gimnaziale ,,Acad. Marin Voiculescu”, Giurgiu

26 / 11 / 2013

#2013, #câștigător, #cea mai mare cantitate DEEE/agent, #Giurgiu, #poveste, #școală


Copii, părinți și profesori uniți de același gând: protecția mediului înseamnă întreținerea unor obiceiuri bune. Împreună, cei 35 de membri ai Patrulei au învățat să aibă încredere în propriile forțe, să trudească, și să colaboreze. Strădania lor, stimulată de ”misiunea ecologică a programului RoRec și de mândria de a fi instruiți într-o eco-școală europeană decorată cu steagul verde” a fost răsplătită la ediția 2013 – 2014 cu premiul pentru cea mai mare cantitate de DEEE colectată pe agent înscris, în județul Giurgiu.

Adriana Zaharia, profesorul coordonator al Patrulei de Reciclare a înțeles că valoarea formatoare a programului se traduce într-o primă experiență de viață și comunicare, pentru elevii ei. ”Avem nevoie de experienţă, care se câştigă, la rândul ei, prin puterea de a merge mai departe. Învingătorii nu renunţă si nu se plâng niciodată, iar cei care renunţă nu ajung învingători. Succesul înseamnă a continua când ceilalţi renunţă” i-a motivat ea pe agenți cu un gând înălțător.

095

Mesajele pe care le-au lansat în campania de informare au subliniat valori precum responsabilitatea, spiritul de echipă, implicarea și hotărârea. Cu condeiul creativ la îndemână, Patrula și-a dat frâu liber imaginației și a creat afișe de impact. Muzele au fost generoase și i-au inspirat și la poezie. Și-au pus în rime apelul prin care ne îndeamnă să fim atenți cu natura și să colectăm deșeurile electronice și electrocasnice:

Reciclează,

Nu te lăsa,

Natura este în mâna ta!

 

Nu aruncăm pe jos,

Nu risipim,

Refolosim și economisim!

099

O speranță concretizată

„O surpriză plăcută a fost nu numai implicarea elevilor, cadrelor didactice și a conducerii școlii, dar și cea a părinților, reprezentați de către dl. Ion Dunăre, președintele Asociației de Părinți ai Elevilor Școlii (APESAMV).”, a completat profesorul coordonator. 

Rețeta succesului Școlii „Acad. Marin Voiculescu” nu este un secret. S-au bizuit pe principii bine-cunoscute: efort colectiv, implicare, gândire pozitivă, asumarea răspunderii față de mediul înconjurător și continuitate. Remarcabil este modul cum le-au transformat în realitate. ”Speranța de a ne atinge obiectivul a devenit palpabilă, s-a concretizat și ne-a ajutat să urcăm trepte pe drumul formării personalității unor copii și să găsim ieșirea din labirint spre o lume cu infinite posibilități” considera doamna Zaharia.

productie creativa (3)

Se mândresc cu premiul câștigat nu doar pentru că au completat dotările școlii, ci și pentru că această reușită i-a îmbogățit spiritual, le-a crescut încrederea în propriile puteri și dorința de a persevera.

De aceea Adriana Zaharia numește aventurile Patrulei ei ”povestea unei speranțe concretizate”. Noi credem că metafora descrie activitatea întregului program și împlinirile voastre, ale tuturor profesorilor, copiilor și adolescenților implicați.