Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Poveștile de succes ale Patrulei de Reciclare și Suporterilor ei: Comuna de unde tinerii nu pleacă

25 / 05 / 2017

#eaton electroproductie, #editia 2016-2017, #farcasa, #judetul maramures, #Suporterii Patrulei


Oamenii din Comuna Fărcașa se consideră norocoși. Inclusiv tinerii. O convingere destul de rară în localitățile rurale din România, unde majoritatea adolescenților visează mai mult la viața de oraș.

”Norocul” celor din Fărcașa a venit sub forma fabricii Eaton Electroproducție SRL, care susține dezvoltarea comunității, oferă locuri de muncă și investește în formarea tinerilor.

Comuna Fărcașa are deci, în Eaton Electroproducție, un nucleu economic, de educație și de oportunități profesionale, dar și un reper de standarde și practici moderne în ceea ce privește protecția mediului.

Din 2016, Eaton Electroproducție SRL – punctul de lucru din Bușag este Suporterul Patrulei de Reciclare a Școlii Profesionale Fărcașa, structură a Şcolii Gimnaziale” Lucian Blaga Fărcaşa”.

Eaton Electroproducție este partenerul de practică al şcolii noastre pe domeniile mecanic și electromecanic” spune domna Simona Dragoș, profesorul coordonator al Patrulei.

Și datorită prezenței companiei Eaton în zona lor, tinerii din localitățile Sârbi și Fărcașa știu că au un viitor în propria lor comunitate. Aici, la punctele de lucru Eaton Electroproducție, elevii fac practică și învață secretele meseriei, de la profesioniști. Tot aici lucrează, deja, mulți dintre părinții lor. În acest context, ei se simt și mai responsabili față de locul unde trăiesc. ”Ne-am dorit să participăm la cât mai multe activitaţi desfăsurate în comunitate – de ecologizare, protecţia mediului şi menţinere a spaţiilor verzi” povestește, în continuare, doamna Dragoș.

La reușitele locale ale Patrulei, ”un aport deosebit l-au avut vizitele de informare în fabrică şi comunitate și postarea evenimentelor pe pagina oficială a comunei Fărcaşa şi a Şcolii Profesionale Fărcaşa.”

Protejarea mediului face parte din misiunea Companiei Eaton Electroproducție, care oferă soluții de energie alternativă, respectă standarde stricte de eficiență energetică și este recunoscută pentru o preocupare permanentă pentru reciclare. Împreună cu Patrula de Reciclare, conducerea Eaton ”a considerat că toţi cetățenii ar trebui să colecteze selectiv deșeurile electrice şi s-a hotărât să sprijine Patrula de reciclare, devenind, astfel, Suporterii noștri.”

Zile la rând, până pe 15 mai 2017, elevii Școlii Profesionale au ajutat angajații Eaton Electroproducție de la punctul de lucru din Bușag să afle lucruri interesante despre deșeurile electrice – ca, de exemplu, faptul că acestea au un potențial de poluare mai mare decât alte tipuri de deșeuri, că nu sunt biodegradabile și că numai prin colectare și reciclare componentele periculoase pot fi extrase în siguranță. Angajații Eaton au strâns bucuroși și au predat, pentru Patrula de Reciclare, aparatele electrice vechi de la muncă și de acasă.

Susținând Patrula de Reciclare, Eaton Electroproducție a participat la o activitate în beneficiul comunității, a oferit angajaților posibilitatea de a scăpa de deșeurile electrice, a contribuit la succesul voluntarilor din Patrula de Reciclare și a dat o dovadă în plus a simțului responsabilității care îi caracterizează activitatea.

Consider un real succes acest parteneriat, sper să ni se alăture şi alte firme din comuna Fărcaşa” privește încrezătoare în viitor profesoara coordonatoare.

Ambiția Patrulei de Reciclare de la Școala Profesională din Fărcașa este ca, datorită lor, toți locuitorii comunei să știe de ce trebuie să colectăm selectiv toate deșeurile electrice și să practice acest obicei sănătos pentru ei și mediu.

Până la 31 august 2017, companii, firme, instituții publice, școli, ONG-uri și asociații de proprietari pot preda deșeuri electrice spre reciclare și își pot ajuta echipele locale ale Patrulei de Reciclare să câștige unul din premiile naționale, în toamnă.