Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Suporterii Patrulei de Reciclare dau un exemplu inovator de responsabilitate socială

11 / 03 / 2014

#2014, #Agerpres, #județul Covasna, #județul Iași, #judetul salaj, #judetul sibiu, #Suporterii Patrulei


Din ce în ce mai multe instituții, școli și companii se alătură misiunii ambițioase a Patrulei de Reciclare! La sfârșitul anului 2013, Patrulele au lansat un apel la solidaritate instituțiilor și firmelor locale din toată țara: ”Vrem să contribuim la protejarea naturii și încurajarea obiceiurilor bune față de mediu în România. E o misiune nobilă, dar nu ușoară, așa că avem nevoie de susținători!

Iar susținătorii nu au întârziat să apară: Agenția Națională de Presă AGERPRES (București), Medicarom (București), Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Iași, SC Kepler Systèmes D’Information din Iași, Grădinița nr.5 din Zalău (județul Sălaj), Clubul Copiilor din Mediaș (județul Sibiu), Școala generală Marcusa (județul Covasna) au devenit primii Suporteri ai Patrulei și aliați prețioși ai luptei pentru cauza colectării selective și reciclării deșeurilor de echipamente electrice și electronice.

Ce au făcut ei? În primul rând, gestul cel mai convingător – au colectat și au predat la reciclare DEEE-urile din depozite și birouri, spre bucuria Patrulelor locale. Unii dintre ei au transmis mai departe mesajul Patrulei și altor filiale din țară, extinzându-și ajutorul peste hotarele județului lor.

Copiii și profesorii din program sărbătoresc implicarea Suporterilor lor, în primul rând ca exemplu de responsabilitate și susținere pentru misiunea lor. ”Cu fiecare organizație care devine Suporter și începe să colecteze selectiv DEEE alături de noi, știm că am făcut încă un pas mare către acest țel pe termen lung” ne spune unul din profesorii coordonatori ai programului.

În același timp, cu fiecare kg de DEEE colectat de la Suporteri, Patrula județului respectiv sau a Municipiului București, după caz, își crește rezultatele de colectare și, în consecință, șansele la un premiu național.

Visez la ziua când fiecare școală și fiecare firmă din orașul nostru va înțelege ce încercăm să realizăm și ne va sprijini.” ”Părinții mei colectează DEEE la locul de muncă împreună cu o mulțime de colegi. Au ajuns să li se pară chiar distractiv. Sunt fericiți că, de când ne ajută cu casarea deșeurilor, au birourile mai curate. Unii s-au obișnuit să aducă și ce mai au pe acasă, să scape de ele.” ”Le-am făcut desene speciale despre reciclare. Le-au pus pe perete și sunt mândri că pun umărul la succesul nostru.” ne povestesc, bucuroși, agenți ai Patrulei de peste tot.

Companiile, școlile și instituțiile locale au început să perceapă Patrula de Reciclare drept oportunitatea de a-și manifesta implicarea în comunitate și preocuparea față de natură, alături de o echipă de tineri care a dovedit că aduce cu adevărat o schimbare pozitivă. Sunt atâtea moduri simple în care Suporterii pot oferi susținere Patrulei de Reciclare din București sau din fiecare județ al țării: pot casa de DEEE, își pot mobiliza angajații să contribuie, fiecare, la nivel personal, pot crea o legătură continuă cu copiii și profesorii din program, invitându-i să organizeze prezentări și evenimente la sediu sau dedicându-le o zi ”de colectare DEEE” în fiecare lună, implicând agenții în proiectele lor de mediu sau prelunând mesajul lor prin propriile canale de comunicare (newslettere, aviziere, website-uri etc.)

Instituțiile școlare care, deși nu sunt înscrise în program, susțin Patrulele ”vecine” ne dau exemplul mobilizării prin comunicare. Pentru că au avut grijă ca fiecare elev și dascăl să fie informat și convins să se alăture echipei celor care promovează colectarea DEEE, grădinițele, școlile și liceele ”Suporteri” devin, la rândul lor, un motor permanent al ecologizării comunității lor.

Comunitatea Suporterilor crește o dată cu Patrula de Reciclare deoarece, așa cum spunea domnul Cătălin Beleca, Comisar Șef al Gărzii de Mediu din Iași, unul din Suporterii dedicați ai Patrulei, ”Merită să îi sprijinim cu toții, mai ales instituțiile și firmele locale, adică cei care putem trimite la reciclare cantități importante de DEEE. Creștem astfel șansele tuturor patrulelor din județul nostru să câștige premiul national: Ziua Patrulei de Reciclare, o zi de evenimente speciale dedicată lor și nouă, celor care le suntem alături”.

Asta înseamnă să formăm cea mai activă mișcare ecologistă de tineret, la nivel național ! Asta înseamnă să arătăm că ne mobilizăm cu succes într-un scop nobil, că dăm aripi tinerilor și devenim în fiecare zi mai buni și mai responsabili.