Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Soluția pentru eliminarea microplasticului din apă, inventată de un adolescent

9 / 08 / 2019

#editia 2018-2019, #editoriale, #generale, #probleme de mediu


Un tânăr de 18 ani din Irlanda a câștigat 50.000 de dolari de la Google pentru o invenție care extrage particulele de plastic din apă.

Fionn Ferreira , adolescentul inventator, a găsit formula unui lichid care atrage microplasticul din apă. Acest lichid coagulează particulele de plastic din apă, iar apoi, poate fi extras cu totul cu ajutorul unui magnet.

„Abia aștept să aplic această soluție și să contribui la un sistem eficient de eliminare a particulelor de plastic din oceane”.

Fionn Ferreira

Microplasticul a devenit o problemă de mediu de importantă globală. Studiile arată că se găsesc într-o concentrație din ce în ce mai mare în mări și oceane și, prin urmare, ajung și în alimentele pe care le consumăm.

Metoda adolescentului irlandez s-a dovedit eficientă în 87% din 1000 de teste făcute cu apă dulce și sărată. El speră ca ideea să fie aplicabilă și la uzinele de epurare a apei, astfel încât microplasticul să nici nu mai ajungă în ocean.

„În spatele oricărui tânăr remarcabil sunt părinții și profesorii care îl susțin și îl încurajează să învețe și să persevereze. Copii, sunteți grozavi. Abia aștept să văd ce alte lucruri incredibile veți face.”

Vint Cerf , Vicepreședinte Google

E valabil și pentru voluntarii din Patrula de Reciclare, și pentru părinții și dascălii lor. Poate n-au descoperit (încă) soluția unei probleme globale, dar au adus beneficii substanțiale comunităților lor, din care au eliminat sute de kilograme de deșeuri electrice.

Articol original