Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Vlăstarii-agenți ai Patrulei din Băișoara colindă la Parlamentul European

29 / 12 / 2015

#Craciun 2015, #editia 2015-2016, #patrula de reciclare baisoara


de Lucreția Presecan
”Grupul de colindatori VLĂSTARI ai Școlii Gimnaziale “ Mircea Luca” Băișoara participă pentru a patra oara la Proiectul

Patrula Baisoara la Parlamentul European dec 2015 (6)

Internațional „Porți Secuiești – Porți Verzi”, care se desfășoară în Ungaria, la Szeged, pe două sectiuni: Datini de Craciun si Expozitie călătoare pe teme ecologice!
Anul trecut școala noastră a câștigat locul I, din mai multe țări europene, la ambele secțiuni!
În 7 ianuarie 2015 am fost invitați de Președintele Parlamentului European, dl Martin Schulz,I la Bruxelles, să facem parte din grupul de colindători din toată Europa care a adus mesajul de Crăciun la deschiderea noului an parlamentar.
Și în 2016, pe 12 ianuarie avem onoarea să fim invitați și să reprezentăm România la

Patrula Baisoara la Parlamentul European dec 2015 (3)

Bruxelles! Trei dintre membri grupului Vlăstari vor colinda în Parlamentul European, iar gazda primitoare va plăti colinda noastră.
Anul acesta activitatea noastră a continuat, am promovat tradițiile și obiceiurile de colindat din zona de munte Băișoara, avem o intensă activitate de voluntariat creștin deoarece proiectul nostru are un scop caritabil: ajutorarea copiilor săraci ai lumii! În fiecare an organizam, la Băișoara, cu sprijinul părinților și al elevilor voluntari, spectacolul ”De Crăciun, de Crăciun, române, să fii bun!” urmat de un Târg de Crăciun, unde copiii își vând propriile jucării, felicitări și prăjituri preparate de mamele lor! Banii adunați se donează copiilor orfani de pe lângă Mănăstirea Dumbrava, județul Alba, și unor copii săraci din Africa. În Congo, o școală a luat ființă datorită voluntarilor europeni -profesori, studenți și elevi, care au dat șansa unor copii extrem de săraci să învețe carte ! Din donațiile făcute de cei peste 60000 de copii voluntari din Europa, care colindă de Crăciun pe la casele gospodarilor și vestesc minunea nașterii lui IIsus Hristos, s-a ridicat această școală!

Patrula Baisoara la Parlamentul European dec 2015 (2)

Copiii europeni au dat micuților africani șansa la educație!
Suntem o școala mică, ”de la țară”, copiii sunt puțini, dar aproape toți participă la toate proiectele acestea frumoase!”
”Vlăstarii” sunt și agenți ai Patrulei de Reciclare Băișoara! Prin tot ceea ce facem aici, în satul nostru, arătăm că e vremea să privim altfel lumea din jur! Nimic nu e mai frumos decât să vezi cum elevii tăi sunt dornici să se implice cu dăruire, alături de tine, în proiecte cu adevărat importante!”