Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Ziare.com susține Patrula de Reciclare!

1 / 07 / 2014

#asociatia rorec, #Suporterii Patrulei, #ziare.com


Ziare.com, unul dintre cele mai mari şi mai urmărite site-uri de ştiri din România, a devenit partener media și suporter al Patrulei de Reciclare, un proiect dedicat informării şi educării populaţiei în domeniul protecției mediului, prin colectarea şi reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE).

Echipa Ziare.com devine astfel un promotor activ al cauzei susţinute de Patrula de Reciclare și dă un exemplu de responsabilitate și solidaritate cu misiunea ecologică a profesorilor, elevilor şi tinerilor voluntari hotărâți să încurajeze un bun obicei, cu impact direct asupra mediului în care trăim – colectarea DEEE în România. 

Ne-am hotărât să devenim suporteri ai Patrulei de Reciclare de îndată ce am aflat despre aceasta iniţiativă atât de necesară. Cititorii noştri ne-au demonstrat în repetate rânduri că sunt interesaţi de astfel de subiecte de actualitate şi cu impact direct asupra vieţii lor; ne-au arătat că ştiu să ia cele mai bune decizii, dacă sunt informaţi corect.

Este de datoria noastră să le explicăm celor aproape 3 milioane de cititori care ne urmăresc în fiecare lună cât de uşor pot face ceva pentru a proteja mediul în care trăiesc, muncesc şi îşi cresc copiii. 

Mentalităţile se schimbă încet, la fel şi obiceiurile oamenilor, dar totul se poate intâmpla mai repede şi mai eficient când presa susţine ideile bune. La Ziare.com, facem asta deja de ani de zile şi ne bucurăm că avem acum un nou prilej gratie Patrulei de Reciclare”, susţine Bogdana Boga, redactor-şef al publicaţiei Ziare.com.

Copiii, tinerii și profesorii din Patrula de Reciclare au făcut un efort admirabil de comunicare, ca să ajute oamenii să înțeleagă cât de important este să scape în mod corect și legal de vechiturile electrice.

Au manifestat în orașe, au mers la fiecare vecin, au organizat evenimente, au împărțit materiale informative, au investit multe ore cu speranța și încrederea că vor reuși să atingă un obiectiv ambițios: să convingă fiecare român să predea la reciclare cel puțin 50 g de DEEE  (adică măcar trei baterii uzate), arătând astfel că grija față de mediu nu este o joacă de copii, ci o responsabilitate pe care o avem cu toții.

Cu fiecare suporter care ni se alătură, îi ajutăm pe tinerii implicați în program să își îndeplinească misiunea. Împreună cu echipa Ziare.com sperăm să ducem acest mesaj la cât mai mulți români, care să ni se alăture!”, spune Alexandra Arnăutu, managerul proiectului Patrula de Reciclare.

Pentru că Patrula de Reciclare a plecat în vacanța de vară, odată cu finalul anului şcolar, acum este rândul celor mari să preia ștafeta şi să ducă mai departe munca elevilor şi profesorilor implicaţi în proiect.

Entuziasmul arătat de echipa Ziare.com, care a spus ‘da!’ imediat ce a aflat de acest proiect, ne-a confirmat faptul că nevoia de informare asupra protecției mediului este o temă de mare actualitate și că din ce în ce mai mulți formatori de opinie sunt dornici să se implice în astfel de inițiative”, a declarat Alexandra Scutaru, reprezentant al Asociaţiei RoRec, care a iniţiat proiectul.

Fiecare cetățean, firmele și instituțiile pot deveni Suporteri ai Patrulei de Reciclare, predând spre reciclare deşeuri de echipamente electrice și electronice, de la baterii uzate, până la televizoare demodate.

Află şi tu cum poţi scăpa responsabil de aceste deşeuri sunând la TelVerde 0800 444 800 – apel gratuit din toate rețelele de telefonie – sau urmărind campania dedicată acestui subiect pe Ziare.com.

Fiecare kilogram de deșeuri colectat de la populație sau de la agenții economici crește șansele tinerilor voluntari de a primi recunoaștere națională, dar, mai ales, le dovedește că toţi cei din jur sunt receptivi la eforturile lor.

download

Patrula de Reciclare, programul educativ al Asociației Române pentru Reciclare RoRec este avizat de Ministerul Educației Naționale și se desfășoară cu sprijinul inspectoratelor școlare locale. Patrula de Reciclare reunește sute de profesori și mii de elevi pentru care responsabilitatea față de mediu reprezintă un element important de conduită. Agenții și profesorii lor coordonatori promovează neobosiți importanța colectării selective a DEEE în comunitățile lor prin activități de informare și proiecte creative.

Ziare.com este unul dintre cele mai citite site-uri de ştiri generale din mediul online românesc. Performanţele sale sunt datorate atât unui conţinut de calitate, generat de o echipă de jurnalişti profesionişti, cât şi dezvoltărilor permanente orientate către obţinerea unei cât mai mari satisfacţii a cititorilor.

Fluxul de ştiri asigurat 24/24, orice ştire importantă în cel mult 10 minute, campaniile editoriale de excepţie, secţiunea de ştiri locale, precum si aplicaţia pentru smartphone (peste 40.000 de utilizatori) sunt doar câteva dintre atuurile Ziare.com.

Aprecierea cititorilor se reflectă atât în trafic, Ziare.com înregistrând aproximativ 3 milioane de utilizatori unici şi peste 20 de milioane de afişări în fiecare lună, cât şi în durata timpului petrecut pe site de fiecare user – în medie 5,50 minute – şi în numărul de pagini accesate – 4 pagini per vizită -, performanţe remarcabile pentru un site de ştiri. În plus, pagina Ziare.com de pe Facebook este urmărită de peste 200.000 de utilizatori ai reţelei.