Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Ziua Patrulei de Reciclare bihorene – 600 de elevi au sărbătorit câștigarea premiului național

13 / 10 / 2014

#Castigatori editia 2013-2014, #judetul bihor, #los hermanos dinamita, #oradea, #patrula bihoreană, #ziua patrulei de reciclare


Patrulă de Reciclare bihoreană, una din cele mai mari echipe județene din țară, și-a sărbătorit performanța la Oradea Shopping City, vineri, 10 octombrie. Peste 600 de copiii, tineri, părinți și profesori – câștigători naționali ai ediției 2013-2014 a programului de educație de mediu Patrula de Reciclare, s-au reunit pentru prima oară la Ziua Patrulei de Reciclare ca să împărtășească bucuria succesului cu un eco-party ”exploziv”, animat de Los Hermanos Dinamita.

Elevii și dascălii din Bihor au adus premiul național în județul lor încă de la prima participare în program! În timpul anului școlar 2013-2014 cei 33 de profesori reprezentînd tot atâtea unități de învățământ și cei aproape 600 de preșcolari și elevi au organizat zeci de activități prin care și-au informat comunitățile cât de important este să colecteze selectiv deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE). Patrula județeană i-a convins pe bihoreni să trimită la reciclare o cantitate de peste 50g de deșeuri electrice/locuitor al județului în perioada noiembrie 2013-august 2014, criteriul de acordare a premiului național.

Ziua Patrulei de Reciclare bihorene s-a desfășurat în forță, datorită celor doi animatori, Fabian și Charlie Sanchez – Los Hermanos Dinamita. Tinerii invitați au avut surpriza să nu fie doar spectatori, ci și artiști. După ce au participat la atelierele de muzică și animație coordonate de Charlie și Fabian, agenții și profesorii au devenit parte din spectacol. Tinerii s-au înscris cu entuziam și la atelierele de bricolaj, educație eco, fotografie și artă decorativă, susținute de profesioniști și de profesori coordonatori premiați ai Patrulei.

Ziua Patrulei de Reciclare din Bihor-10 octombrie 2014 2Ziua Patrulei de Reciclare bihorene încheie seria celor 4 evenimente de premiere naționale dedicate echipelor județene câștigătoare la ediția 2013-2014.

Fabian și Charlie Sanchez, ”Frații Dinamită” care au fost alături de toate patrulele premiate, au declarat, emoționați: ”Am fost fericiți să îi cunoaștem pe copiii care participă la acest proiect care ne-a captivat încă de la început. Ne place că sunt atât de conștiincioși când e vorba să protejeze natura. Ne-am potrivit foarte bine ca energie, a fost o adevărată ”explozie”, așa cum speram. La party am concentrat exact ceea ce face Patrula și în timpul anului: muncă și distracție. Suntem deja nostalgici – tocmai când am reușit să spunem corect sloganul Patrulei, ”Cucurigu! Deșteptarea! Ne salvăm cu reciclarea!” ne-am dat seama că este ultimul eveniment de premiere, dar susținem bucuroși și ediția următoare!”

Cei doi artiști privesc înainte cu optimism: ”Să nu vă lăsați, să continuați împreună să ajutați acest pământ frumos. La anul să ne revedem cu la fel de multă energie. Aveți tot respectul nostru pentru ceea ce faceți!” au transmis Los Hermanos Dinamita profesorilor și agenților Patrulei de Reciclare.

Patrula de Reciclare continuă în toată țara cu o nouă ediție! Educatorii, învățătorii și profesorii din județul Bihor sunt invitați să își înscrie unitățile de învățământ în ediția 2014-2015 până pe 15 octombrie, pe site-ul programului: http://www.patruladereciclare.ro/inscrie-ti-scoala/

Profesorii coordonatorii ai Patrulei de Reciclare oferă elevilor lor o experiență unică de voluntariat în protecția mediului, devin repere ale comunității lor și se alătură unei echipe naționale de dascăli care susțin educația ecologică și încurajează obiceiurile responsabile față de natură în România.

Ziua Patrulei de Reciclare din Bihor-10 octombrie 2014 1Ziua Patrulei de Reciclare din Bihor-10 octombrie 2014 3