Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Noua ediție a Patrulei de Reciclare începe cu…premii

27 / 09 / 2016

#aplicatie, #DEEECollect, #județul Gorj, #patrula de reciclare, #targu jiu, #ziua patrulei, #zpr


Pentru copiii, elevii și profesorii din județul Gorj, noua ediție a programului național de educație de mediu Patrula de Reciclare începe cu… premii.

În lunile septembrie și octombrie desfășurăm simultan 2 momente-cheie ale Patrulei de Reciclare, în județele câștigătoare la nivel național. Pe de o parte, acordăm premiile naționale și sărbătorim câștigătorii ediției precedente. Pe de altă parte, înscriem școlile în ediția care tocmai începe, 2016-2017. În județul Gorj, unde avem câștigătorii locului III pe țară, este un mod ideal de a ne lansa într-un nou an, pe fundalul performanțelor și al entuziasmului premianților” explică Ada Lungu, editorul PR al programului.  ZPR Targu Jiu 23 sept 2016 (16)

Într-adevăr, căștigătorii și-au sărbătorit cu mult entuziasm reușita, vineri, 23 septembrie, în Piața Prefecturii din Târgu Jiu, Evenimentul s-a bucurat de sprijinul Primăriei Municipiului Târgu Jiu și al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, partenerii de tradiție ai Patrulei.

Aproape 500 de copiii din grădinițe, școli și licee din județ au venit, însoțiți de profesorii lor coordonatori, de părinți și prieteni, mândri că au convins oamenii să adopte un comportament responsabil față de mediul înconjurător și să trimită la reciclare peste 63.400 kg de deșeuri electrice, în perioada septembrie 2015- 31 august 2016.

ZPR Targu Jiu 23 sept 2016 (18)Campionii colectării din județul Gorj au avut parte de experiențe creative și provocări artistice la cele 6 ateliere dedicate lor, la Ziua Patrulei de Reciclare: au realizat postere și obiecte decorative la atelierele de bricolaj, educație eco și pictură, au învățat cum să folosească muzica și dansul în eveimentele pe care le organizează pentru a-și promova cauza, la atelierele de animație și percuție, și-au îmbunătățit talentul de fotografi, la atelierul de fotografie.

Știu că făcând parte din Patrula de Reciclare putem schimba mult în bine soarta mediului înconjurător. Asta ni s-a dovedit și azi, la atelierul de bricolaj – am văzut ce rezultat frumos putem obține punând împreună elemente aparent nesemnificative” și-a lăsat impresiile o elevă în clasa a X-a.

La Ziua Patrulei de Reciclare din Târgu Jiu s-a anunțat și lansarea, în curând, a aplicației pentru mobil DEEECollect, realizată de Patrula de Reciclare cu sprijinul Fundației Telekom România. DEEECollect va susține misiunea ecologică a programului și îi va ajuta să colecteze responsabil deșeurile electrice pe toți cei care doresc să ajute tinerii să câștige, din nou, un premiu național.ZPR Targu Jiu 23 sept 2016 (3)

Ambiția este aliatul învingătorilor” a declarat doamna Daniela Ardeiu, coordonatoarea echipei Colegiului Tehnic Motru, ”Cea mai activă Patrulă” din județ, la ediția 2015-2016. Cu ambiție și dorința de a câștiga în continuare, elevii prezenți au continuat să încurajeze colectarea deșeurilor electrice și la Ziua Patrulei de Reciclare! Au venit cu baterii uzate, becuri arse și aparate electrice mici, defecte, la Cortul Suporterilor Patrulei. Oamenii le-au urmat exemplul și au profitat de ocazie ca să scape de vechiturile electrice de acasă și să îi ajute, astfel, pe copii, chiar de la începutul noii ediții.

Cadre didactice din grădinițele, școlile și liceele din județul Gorj au început deja să se înscrie în ediția 2016-2017 a programului. Tinerii gorjeni speră să fie sprijiniți în continuare de comunitățile lor și de Suporteri. Cetățenii, instituțiile, firmele care predau la reciclare deșeuri electrice ca răspuns la apelul Patrulei de Reciclare încurajează copiii în misiunea lor de voluntari pentru protecția mediului înconjurător și le cresc șansele să câștige încă un premiu, în competiția națională.