Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Ziua Patrulei de Reciclare din Sibiu

1 / 10 / 2016

#editia 2015-2016, #judetul sibiu, #ziua patrulei de reciclare


Triplu campion la colectare
Sibiul ia, din nou, premiul cel mare!

Echipele sibiene scriu istorie în educația de mediu din România, câștigând pentru al treilea an, consecutiv, un premiu național în programul Patrula de Reciclare. Este singura Patrulă județeană care a reușit această performanță, până în prezent.

Patrula de Reciclare își va sărbători victoria reunind toate echipele din județ sâmbătă, 8 octombrie, începând cu ora 11.00, la Gura Râului (zona Festival), la un eco-party cu ateliere de creație, muzică și surprize pentru cei care aleg să devină Suporterii lor, cu această ocazie.

Datorită copiilor și dascălilor voluntari, sibienii sunt conștienți de cât de important este să colecteze cu grijă echipamentele electrice și electronice uzate (DEEE). Cetățenii, instituțiile și firmele din județ s-au mobilizat și în acest an la apelul Patrulelor și au trimis la reciclare peste 83.500 kg de aparate electrice defecte, becuri arse și baterii consumate, la ediția 2015-2016 a programului.Sibiu_Scoala gimnaziala Talmacel_apr. 2016 (2)

Prin acest exemplu de responsabilitate, echipa județeană a câștigat locul I pe țară, din nou!

La Ziua Patrulei de Reciclare din Sibiu avem ateliere creative de bricolaj, educație eco, percuție, desen și artă decorativă. Fabian Sanchez D.I.N.A.M.I.T.A. vă invită la un concert care va transforma tot evenimentul într-o uriașă scenă și întreaga audiență în… artiști.

În premieră, la Ziua Patrulei de Reciclare din Sibiu, avem și jocuri originale, special create în cadrul programului Patrula de Reciclare:

Banner atelier WEEEscape Room ZPR Sibiu 2016La ”WEEEscape Room – Ajută-i pe Recicleni să evadeze!”, participanții vor trece prin încercări creative și distractive pentru a găsi indiciile cu ajutorul cărora vor elibera deșeurile electrice din locurile unde sunt păstrate inutil, pentru a le trimite acolo unde visează să ajungă – la reciclare!

Trash Hunt” este alternativa inedită a Patrulei la clasica ”vânătoare de comori”. Cu busola în mână, echipele de jucători se vor lansa în cursă pentru a găsi și recupera deșeuri electrice ”rătăcite” în natură.

Jocurile Patrulei ajută copiii să descopere lucuri interesante despre impactul deșeurilor electrice asupra mediului și despre beneficiile reciclării acestora.

Mindspot completează galeria jocurilor de la Ziua Patrulei de Reciclare cu jocuri de societate pe teme din cele mai îndrăgite, jocuri de masă, jocuri de petrecere, educative, de strategie, de logică, jocuri de memorie și atenție.

Elevii și dascălii premiați vă invită să îi susțineți în continuare, aducând la eveniment ZPR Sibiu 2015_Catalina Draghici (42) deșeuri electrice – baterii uzate, becuri arse, aparatele electrice vechi sau defecte. Dacă aveți aparate electrice mari, pe care nu le puteți transporta, vă așteptăm tot la Cortul Suporterilor, unde veți putea solicita gratuit, preluarea lor de la domiciliul sau locul dumneavoastră de muncă. Patrula de Reciclare oferă cadouri surpriză pentru toți cei care vor dovedi că au înțeles cum trebuie să ne debarasăm de deșeurile electrice legal și responsabil față de mediul înconjurător.

Ziua Patrulei de Reciclare este organizată cu sprijinul partenenerilor de tradiție ai programului – Inspectoratul Județean Sibiu, Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu și cu ajutorul Primăriei Gura Râului.

Ziua Patrulei de Reciclare promite un eveniment fără precedent, pe măsura recordului stabilit de echipa județeană.