Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Alteța Sa Regală Principesa Maria a României despre Ghidul Bunelor Eco-Maniere

24 / 10 / 2021

#editoriale, #generale, #Ghidul Bunelor Eco-Maniere, #Înaltul Patronaj al Principesei Maria


În introducerea Ghidului Bunelor Eco-Maniere, Alteța Sa Regală Principesa Maria a României scrie:

În 2015, am acordat, cu entuziasm, Înaltul meu Patronaj programului național de educație de mediu Patrula de Reciclare. Continui, astfel, tradiția mea și a familiei mele de a susține inițiativele remarcabile ale societății civile și de a încuraja voluntariatul în rândul oamenilor de toate vârstele, dar, mai ales, în rândul copiilor și tinerilor, care sunt viitorul nostru.

Ghidul Bunelor Eco-Maniere este încununarea unei decade de eforturi neobosite din partea profesorilor, a copiilor și a echipei proiectului. Veți descoperi în el exemple extraordinare a ceea ce înseamnă să iei parte la una dintre cele mai importante preocupări ale timpului nostru – lupta contra crizei climatice, prin educație și informare.

În călătoriile mele prin frumoasa noastră țară am văzut, cu regret, atâtea locuri pline de gunoi, în orașe, în comunități rurale și chiar în mijlocul naturii. Cred că este imperativ să continuăm, acum mai mult ca oricând, să învățăm și să practicăm bune maniere, nu doar în relația cu semenii noștri, ci și în relația cu mediul înconjurător. Natura se sufocă din lipsa noastră de respect față de ea. „Eticheta” nu este doar un ritual frumos, ea reprezintă valori și aspirații înalte a căror sursă este educația. Grija față de mediul înconjurător este o dovadă de integritate, respect, demnitate, perseverență și generozitate.

Felicitări tuturor voluntarilor Patrulei de Reciclare, pentru reușitele lor! Sper ca acest ghid să marcheze o nouă etapă în evoluția programului.  Încurajez fiecare cititor al acestui Ghid al Bunelor Eco-Maniere să adopte, să aplice, să dezvolte și să comunice ideile pe care le va găsi aici. Este momentul să extindem principiile de conduită care ne ajută să conviețuim armonios cu semenii noștri la tot ceea ce ne înconjoară, pentru a reface echilibrul cu natura, miza supraviețuirii și a bunăstării noastre.

Principesa Maria, Patrula de Reciclare, educatie de mediu, Ghidul Bunelor Eco-Maniere