Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Carpatcement aduce Patrula de Reciclare mai aproape de record

12 / 05 / 2015

#carpatcement, #carpatcement holding, #editia 2014-2015, #Florian Aldea, #suporter, #Suporterii Patrulei


Carpatcement Holding, unul din cei mai importanți producători de ciment din România,  Suporter al Patrulei de Reciclare, aduce copiii, elevii și profesorii din Patrulă mai aproape de recordul de un milion de kilograme de deșeuri electrice colectate în cadrul programului.

”În cea mai pare parte sunt deșeuri care au rezultat din casările (calculatoare, imprimante) pe care le facem în fiecare an în fabricile noastre și la sediul central din București. De asemenea, o parte importantă din aceste deșeuri au fost aduse de colegii noștri, care au înțeles că reciclarea trebuie să devină un obicei și profită din plin de sistemul destinat colectării selective a deşeurilor pe care l-am implementat în toate punctele noastre de lucru” declară domnul Florian Aldea, Președinte-Director General al Carpatcement Holding S.A.

11187295_906871832710953_4792285649564005983_o

Carpatcement a fost printre primele companii din România care au susținut proiectele de mediu şi inițiativele Asociaţiei Române pentru Reciclare RoRec, încă din anul 2010, incluzând lansarea unor centre de colectare şi la acţiuni de colectare derulate în judeţele unde sunt cele trei fabrici ale Grupului.

Carpatcement, suporter al Patrulei de Reciclare

Grupul este și unul din cei mai mari Suporteri ai Patrulei de Reciclare, echipa națională de profesori, preșcolari, elevi și liceeni care militează pentru colectarea responsabilă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și încurajează comportamentul ecologic în comunitățile din toată țara. Pentru a-i sprijini, Carpatcement a casat deșeuri electrice din gestiune, în beneficiul programului, și-a mobilizat angajații să predea la reciclare aparatele electrice inutile și a promovat mesajul ecologic al copiilor.

”Această inițiativă merită susținută pentru că are o importantă componentă care ține de educarea tinerilor, de informarea și constientizarea lor și prin intermediul lor a membrilor comunităților locale, asupra importanței și beneficiilor colectării selective a deșeurilor” spune domnul Aldea.

Puterea exemplului

Cristian Oprea, managerul proiectului Suporterii Patrulei, consideră că ”susținerea Carpatcement ca Suporter al Patrulei nu este importantă doar din punctul de vedere al cantității de deșeuri predate. Este vorba de exemplul pe care îl dă o companie care operează la standarde de mediu mai stricte chiar decât cele impuse de legislația europeană și națională dar care, în același timp, înțelege că responsabilitatea față de comunitate înseamnă să se implice în eliminarea deșeurilor rezultate din activitățile economice ale altor industrii sau a celor menajere. Este o ”poveste de succes” a parteneriatului între mediul privat şi societatea civilă.”

Cu ajutorul Carpatcement și al celorlalți Suporteri, Patrula a reușit să trimită la reciclare peste 900.000 de kg de deșeuri electrice în România și se apropie de recordul de 1.000.000!

Este important ca un număr cât mai mare de companii să se implice și să susțină public Patrula de Reciclare, pentru că astfel se vor alătura unui demers mai amplu de stopare a degradării calității mediului, de refacere a simțului “comunității sociale” pornind de la acțiuni practice de colectare selectivă a deșeurilor, de reciclare a unor importante cantități de DEEE-uri. Ne dorim cu toţii oraşe, străzi, drumuri mai bune şi mai curate. Este momentul ca fiecare dintre noi să facă ceva în acest sens crede Președintele Carpatcement.

Devino suporter al Patrulei de Reciclare!

Într-adevăr, orice firmă, companie, instituție publică sau ONG poate casa deșeuri electrice pentru a susține Patrula de Reciclare. Asociația RoRec preia gratuit aparatele electrice de la sediu, oriunde în țară, dacă sunați la TelVerde 0800 444 800 (apel gratuit în toate rețelele de telefonie). Prin acest gest, deveniți Suporter Oficial al Patrulei, vă implicați într-un proiect de responsabilitate socială fără costuri, contribuiți la un record ecologic și creșteți șansele echipelor participante – din fiecare județ și din București – la unul din premiile naționale ale ediției.

Partenerii ediției 2014-2015 sunt : Agenția Națională de presă AGERPRESRadio România Actualități, Radio România RegionalAntena Satelor și Radio 3Net ”Florian Pittiș” și portalul de știri www.ziare.com 

Logo CarpatcementRGBCarpatcement Holding S.A. este unul dintre cei mai importanți producători de ciment din România. Compania a fost înființată în anul 2004 de grupul german HeidelbergCement, prin fuziunea companiei de management Carpatcement România SRL și a fabricilor de ciment pe care le deținea la Tașca, Chișcădaga și Fieni. Investițiile grupului în România se ridică la peste 500 milioane euro.