Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Concursurile ediției XII: Echipe incluzive și campioni din mediul rural

CSEI Sighetu Marmatiei - castigatori mentiune de onoare concurs GreenUp my School 2023
19 / 06 / 2023

#2023, #colectare baterii, #concurs, #educatie incluziva, #generale, #GreenUp, #nicio baterie la gunoi


Mecanica celor două concursuri derulate la ediția a XII-a, Nicio baterie la gunoi 2023 și GreenUp my School, a presupus învățare interactivă, provocări creative, organizare de evenimente, colaborare cu comunitatea și colectare propriu-zisă a deșeurilor electrice. Astfel, copii au avut prilejul să acumuleze cunoștințe, să le pună în practică și să vadă rezultatele concrete ale inițiativelor lor.

Este de remarcat faptul că 98% dintre cele 137 de echipe au fost incluzive – în cadrul lor au lucrat împreună copii foarte diferiți din punctul de vedere al abilităților, mediului social și al rezultatelor școlare.

Succes posibil pentru copii de de vârste, abilități și medii sociale diferite

„Fiecare proiect al Patrulei de Reciclare este o oportunitate importantă de afirmare și dezvoltare pentru copii de vârste, abilități și medii sociale diferite. Toate echipele înscrise în program au șanse egale să fie performante și să câștige, indiferent că sunt de la oraș sau de la țară, că sunt pitici de 4 ani sau liceeni în pragul majoratului, copii cu dizabilități sau olimpici. Succesul nu depinde de cât de mare e o școală sau o comunitate ci de sprijinul pe care îl acordăm profesorilor dedicați, accesibilitatea resurselor, efortul depus și de spiritul de echipă. Nouă ne revine bucuria de a le face cunoscute victoriile și de a le onora.”

Alexandra Arnăutu, vicepreședintele Asociației Volens

Concursul Nicio baterie la gunoi a acordat, deocamdată, premiile la secțiunea „Cea mai inspirată acțiune de informare a comunității”.

Cunoașteți-i pe câștigători aici.

Competiția continuă peste vară, premiile pentru cantitățile de baterii colectate urmând să fie decise în luna octombrie 2023.