Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Cum îți faci școala mai „verde” și elevii mai eco-responsabili – exemple de la profesorii echipelor câștigătoare la GreenUp my School

Castigatori sponsori si parteneri concurs regional GreenUp my School
10 / 06 / 2023

#2023, #concurs, #generale, #GreenUp, #județul Cluj, #judetul maramures, #judetul salaj, #judetul satu mare, #premii locale, #profesori premiati


Cât a durat GreenUp my School, în comuna Lăpuș din județul Maramureș colectarea deșeurilor electrice a devenit un adevărat „sport local”. Aproape că nu era zi în care să nu vezi elevi sau părinți aducând aparatele electrice vechi la școala din localitate, de unde provin campionii concursului – echipa coordonată de prof. Sanda Ana Maria Filip. La final, au trimis la reciclare aproape 2 tone DEEE. Greu de crezut că și-au încercat pentru prima oară puterile într-un proiect de educație și sensibilizare pe tema colectării deșeurilor electrice, nu? Secretul a fost comunicarea.

Imediat după înscrierea în concurs, am vorbit cu toți cei care puteau contribui la succesul echipei. Ne-am bucurat de susținere deplină din partea directoarei școlii și a doamnei primar, chiar și din partea preoților din comunitate. Toți profesorii din școală ni s-au alăturat, toți părinții au știut că este momentul propice să predea orice aparat inutil, pentru a-și susține copiii. Primăria a promovat participarea noastră la concurs, îndemnând locuitorii să facă un gest de responsabilitate față de mediu dar și de solidaritate cu școala. Entuziasmul copiilor a fost molipsitor. Au fost așa fericiți văzând ce impact au avut în comunitate, parcă au prins aripi. Sunt foarte motivați să continuăm activitățile extra-curriculare de educație de mediu.”

Sanda Ana Maria Filip
Școala Gimnazială Lăpuș (jud. Maramureș) – premiul I pentru cea mai mare cantitate de deșeuri electrice colectată la concursul GreenUp my School

1 profesor, 3 echipe, 2 premii

Prof. Erika-Margit Schradi predă la 3 școli din comune diferite. A avut energia să le înscrie pe toate în GreenUp my School, convinsă că este o oportunitate excelentă pentru elevi. Speranțele i s-au împlinit. Cu echipa de la Școala Gimnazială Berveni a colectat cea mai mare cantitate de baterii. Cu cea de la Școala Gimnazială „Dr. Josef Szolomayer”, Cămin, a câștigat și unul dintre premiile pentru creativitate, la grupa de vârstă 10-13 ani.

Copiii mei erau mândri de ce au învățat și ce au făcut încă de dinainte să câștige premiu. Concursul mi-a oferit resursele și contextul să-i provoc să-și dezvolte abilitățile de comunicare, gândire logică, spiritul de echipă, imaginația. Până și la eseurile ilustrate au lucrat împreună, iar una dintre echipe a câștigat unul dintre premiile pentru creativitate. Când victoria este obținută în echipă, bucuria este și mai mare, pentru că este împărtășită.”

Erika-Margit Schradi
Școala Gimnazială Berveni – premiul pentru cea mai mare cantitate de baterii colectată la concursul GreenUp my School

Felicitări tuturor câștigătorilor GreenUp my School! Au demonstrat că performanțele în protejarea mediului nu țin de cât de mare e o școală sau o comunitate, ci de cât de puternic este spiritul de echipă și solidaritatea în cauzele bune.

Află și ce ne spun creațiile copiilor despre ceea ce simt și își doresc legat de viitor.