Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

15.000 de copiii și tineri reîncep cursa colectării deșeurilor electrice în noul an școlar

22 / 10 / 2014

#agenti, #alexandra arnautu, #andreea idriceanu, #editia 2014-2015, #profesori coordonatori, #Rezultate inscrieri, #Suporterii Patrulei, #TelVerde 0800 444 800


Peste 15.000 de elevi și 700 de profesori formează echipa națională care continuă campania de încurajare a colectării selective a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) în România, în anul școlar 2014-2015. Sute de dascăli din București și din toate județele și-au înscris unitățile de învățâmânt și elevii în cea de-a IV-a ediție a programului național de educație de mediu Patrula de Reciclare.
Împreună cu profesorii lor coordonatori, agenții Patrulelor din toată țara își pregătesc strategia de informare și sensibilizare prin care ne vor ajuta să înțelegem cum reducem poluarea și protejăm mediul înconjurător debarasându-ne responsabil de deșeurile electrice.

”Chiar dacă suntem abia la începutul celei de-a IV-a ediții, avem deja dovezi ale impactului pe care programul îl are în comunitățile din toată țara. Mulți dintre profesorii coordonatori de la ediția precedentă au revenit în program, iar cei care s-au înscris pentru prima oară îi cunosc deja reputația. În plus, Suporterii se interesează deja ce unități de învățământ din zona lor s-au înscris cu Patrule de Reciclare și cum pot să le susțină. Începând de astăzi, lista tuturor Patrulelor este postată pe site-ul programului. Așteptările și disponibilitatea din ce în ce mai mari din partea adulților reprezintă o motivație puternică pentru dascăli și tineri.  Echipa națională formată în cadrul programului este foarte diversă – agenții Patrulei au vârste între 5 și 18 ani, provin și din mediul urban, și din cel rural. Acest aspect este important, deoarece înseamnă că reușesc să schimbe obiceiurile de colectare responsabilă a deșeurilor începând de la marile orașe până în comunitățile mici”, este de părere Alexandra Arnăutu, coordonatorul programului.

desen realizat de Patrula de Reciclare a Scolii gimnaziale Savin Popescu, Giurgiu

Sub sloganul ”Cucurigu, deșteptarea, ne salvăm cu reciclarea !” Patrulele locale aspiră să îndeplinească și în acest an obiectivul pentru a fi câștigători naționali: să-și convingă concetățenii să colecteze și să trimită la reciclare o cantitate de minimum 50g DEEE/locuitor al județului (sau municipiului București), până la 30 august 2015. Copiii își vor putea atinge acest țel numai cu sprijinul ”Suporterilor” Patrulei – firme, instituții și oameni care vor preda deșeuri electrice în contul Patrulelor locale.
”La ediția care s-a încheiat, am sărbătorit patru câștigători la nivel național: județele Bihor, Covasna, Sibiu și Vâlcea. În aceste județe s-a întâmplat ceva extraordinar de ”normal” – aproape fiecare om, fiecare instituție și firmă cu care tinerii au venit în contact a predat măcar un deșeu electric la reciclare. Puteți citi pe site-ul Patrulei poveștile lor, cine sunt și de ce au făcut acest gest. Așteptăm cu sufletul la gură să vedem dacă în septembrie 2015 vor fi și mai multe județe unde putem celebra această demonstrație de solidaritate”, a declarat Andreea Idriceanu, managerul de comunicare al Asociatiei RoRec.
Până la 30 august 2015, fiecare dintre noi avem ocazia să îi sustinem pe profesorii și copiii din Patrula de Reciclare locală să devină câștigători naționali. Le putem arăta că ne pasă de valorile lor și că le putem urma exemplul, scăpând de deșeurile electrice din depozite, birouri sau gospodării prin serviciul național de colectare Telverde 0800 444 800 (apel gratuit în toate rețelele de telefonie) sau la punctele de colectare a deșeurilor electrice amenajate de Asociația RoRec peste tot în țară.