Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Haideţi să învăţăm de la copii!

12 / 06 / 2015

#blogger, #editia 2014-2015, #macnetize.com, #suporter


Nu este uşor să-ţi schimbi obiceiurile, dar dacă gestul tău mic schimbă viața ta și a celor din jurul tău? Și dacă acest gest responsabil este influențat de mii de copii, care ne arată ce ar trebui să facem cu toţii fără să fim împinşi de la spate. Antonia Tucheac ne spune: „70.000 de copii și 1.800 de profesori și 70.000 de copii și tineri care au promovat comportamentul responsabil față de natură și au contribuit la colectarea selectivă a aproape un milion de kilograme de deșeuri electrice în România.”

„Ce uităm noi este că mizeria de care ne plângem este generată tot de noi, fie că e vorba de gunoiul de pe stradă sau de poluarea din jurul nostru. N-om putea noi să renunţăm la maşini, dar putem să ducem electricele şi electronicele la punctele de colectare, astfel încât substanţele toxice să nu ajungă în pământ, iar de acolo în apa pe care o bem.

Ştiu că nu-i uşor să-ţi schimbi obiceiurile – oh, de parcă n-aş şti!, dar e un gest mic şi nu durează mai mult de două secunde să te întrebi care e gestul corect atunci când arunci un echipament electric sau electronic pe care nu-l mai foloseşti. Dacă avem atâtea exemple negative de adulţi în jurul nostru, haideţi să învăţăm de la copii.”

Citiți articolul integral pe macnetize.com și puneți în aplicare sfaturile responsabile față de mediul în care trăim.