Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Ziarul Delta: Preșcolarii și elevii Școlii Gimnaziale Cataloi, ecologiști pe timp de pandemie

1 / 07 / 2020

##niciobaterielagunoi, #covid-19, #generale, #judetul tulcea, #Patrula de Reciclare in presa


Agenții Patrulei din Școala Gimnazială Cataloi, județul Tulcea, au fost declarați „ecologiști pe timp de pandemie” de către Ziarul Delta. Activitatea echipei coordonată de profesoarele Nicoleta Minu și Stela Dumitrache a fost remarcată în comunitate, și sprijinită de primarul comunei Frecăței, Marian Naiman.

Iată ce scrie despre ei Florentina Titorenco în paginile ediției tipărite a ziarului.

Echipa din Cataloi, artă eco în scopuri caritabile

„Preșcolarii și elevii Școlii Gimnaziale Cataloi au desfășurat pe timpul pandemiei, de acasă, o serie de activități ecologice organizate și popularizate în mediul online.

Au participat la activități elevii înscriși în programul național de educație „Patrula de Reciclare”, coordonat de Asociația Volens, în parteneriat cu Asociația RoRec.

Începând cu luna ianuarie, elevii din clasele V-VIII și preșcolarii au demarat o campanie de voluntariat „Învățăm să dăruim”.

Cei mari au confecționat obiecte din materiale reciclabile, apoi au organizat o expoziție cu vânzare la Primăria Frecăței, iar cu banii obținuți au cumpărat produse alimentare, aparate electrocasnice  și electronice bătrânilor și persoanelor nevoiașe din comună. Lucrările lor, fotografiate și diseminate online, sunt expuse în holul primăriei”, ne-a declarat.

Marian Naiman, primarul comunei Frecăței

Ecologiști pe timp de pandemie

Chiar dacă, începând cu luna martie, nu s-au mai întâlnit la școală, agenții Patrulei de Reciclare de la școala Cataloi, îndrumați de cele două profesoare, au strâns deșeuri electronice și electrocasnice, baterii, becuri și neoane, răspunzând astfel apelului lansat de Patrula de Reciclare: „Toți pentru mediu, educație pentru toți!”. Tot ce s-a colectat va fi preluat de operatorii naționali implicați în proiect.

Până în luna iunie, ecologiștii din Cataloi au mai desfășurat acasă și alte activități prin care au promovat exemple de bune practici, cum ar fi: reducerea risipei de mâncare, încurajarea utilizării energiei din surse regenerabile, colectarea selectivă a tuturor categoriilor de deșeuri reciclabile, refolosirea în noi scopuri a obiectelor uzate prin reciclare creativă, ecologizarea unor zone afectate de deșeuri, practicarea activităților de cunoaștere și explorare a sistemului local, voluntariatul permanent în proiecte de mediu, folosirea alternativelor digitale la consumul de hârtie etc.

În perioada iunie-septembrie, copiii vor fi implicați în concursul „Nicio baterie la gunoi” lansat de Asociația Volens și E-Recycling Services. Criteriul de eligibilitate pentru participarea la această competiție națională este strângerea unei cantități de minimum 75 de kg de baterii și acumulatori uzați și amenajarea unui spațiu de colectare a acestora în școală și grădiniță.