Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Patrula de Reciclare 2020: La ediția 9, o misiune nouă!

19 / 12 / 2019

#generale, #înscrieri, #patrula 2020


Moș Crăciun vine cu o nouă ediție a Patrulei de Reciclare în sac!

Portalul de înscrieri este deschis, iar profesorii sunt invitați să participe!

Patrula de reciclare trece la un alt nivel! Începând cu 2020, „reciclăm” obiceiurile proaste (care de multe ori sunt mult mai periculoase decât deșeurile în sine), atitudinile greșite față de mediu, indiferența și lipsa de implicare! Luăm în vizor orice fel de practici care dăunează mediului înconjurător și le transformăm în obiceiuri sănătoase, care ne fac să trăim mai frumos.

Patrula de Reciclare are o nouă viziune pentru anul 2020, pe care trebuie s-o citiți!

Profesorii și voluntarii vor avea și mai multă libertate la creativitate! Misiunea lor, la noua ediție, este să identifice cât mai multe dintre gesturile pe care le facem în mod obișnuit – acasă, la locul de muncă sau în natură, și care au un impact negativ asupra mediului înconjurător. Și să le… „recicleze”! Să le transforme în acțiuni prietenoase pentru natură și, implicit, pentru noi înșine!

Echipele înscrise vor veni cu idei și exemple concrete! Începând din școlile și familiile lor, voluntarii vor pune în aplicare acțiuni practice de grijă față de mediul înconjurător, cu rezultate pe termen lung și cu impact cuantificabil. Poate fi vorba de măsuri care urmăresc:

·        diminuarea cantității de deșeuri,
·        economisirea resurselor naturale,
·        colectarea mai eficientă a deșeurilor reciclabile (orice fel de deșeuri reciclabile),
·        reducerea poluării,
·        refolosirea în mod creativ a diferitelor obiecte,
·        evitarea risipei de mâncare,
·        încurajarea producției sustenabile a bunurilor etc. etc.

Ca și până acum, Patrula beneficiază de avizul Ministerului Educației Naționale și de sprijinul Inspectoratelor Școlare Județene.  

Profesorii se pot înscrie aici. Cei care au participat la edițiile precedente, au primit toate informațiile pe email. Cei care doresc mai multe detalii despre noua ediție, ne pot scrie la office@patruladereciclare.ro sau pe mesageria privată a paginii noastre de Facebook.

Platforma bunelor obiceiuri față de mediu

Patrula de Reciclare devine o platformă națională a bunelor obiceiuri față de mediu, în cadrul căreia profesorii și tinerii vor aduce idei, experiențe, activități și provocări. Patrula invită toți membrii comunității – familii, școli, instituții și organizații, să le pună în practică, la rândul lor, și să vorbească despre asta!

Vor fi recompensate școlile cu rezultate excepționale sau ale căror inițiative generează cei mai mulți adepți! Și la ediția 2020, contribuția Suporterilor este esențială! Ei vor susține excelența în grija față de mediu și vor da amploare atitudinilor și practicilor responsabile față de mediul înconjurător, în România.

Toți pentru mediu, educație pentru toți!