Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Radio Tg. Mureș: Elevii și tinerii mureșeni pot fi premiați pentru obiceiurile lor ecologice

10 / 08 / 2020

#generale, #judetul mures, #patrula 2020, #Patrula de Reciclare in presa, #Radio Mures, #vara povestilor eco


Este vorba despre concursul „Vara Poveștilor Eco”, inițiat de Patrula de Reciclare în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și care se desfășoară până pe 24 septembrie.

În cadrul acestuia, tinerii mai mici de 18 ani sunt invitați să filmeze un videoclip scurt în care să prezinte o practică personală de protejare a mediului înconjurător.

Videoclipurile pot fi făcute și în echipă și nu necesită aparatură specializată.

Avem două categorii, individuale și de echipe, la cea din urmă pot participa echipele școlare formate dintr-un grup de copii din aceeași școală, coordonați de un profesor, care au implementat în școală, sau chiar în comunitate, un sistem de colectare selectivă a deșeurilor reciclabile. Ei pot să ne trimită un film scurt, de un minut și jumătate, arătându-ne cum fac acest lucru. La secțiunea individuală, fiecare copil sau adolescent poate filma un obicei bun pe care îl practică în familie, în vacanță sau chiar pe stradă. Videoclipurile pot fi făcute cu un telefon mobil, fără ca acesta să trebuiască să fie foarte performant, trebuind doar să se audă povestea și să se vadă ce face protagonistul acestuia.

Ada Lungu, Președinte Asociația Volens

Filmările vor fi difuzate pe canalele media ale Patrulei de Reciclare, iar la finalul concursului va avea loc o tombolă care va oferi 13 premii, 3 pentru echipe și 10 pentru cei înscriși la secțiunea individuală.

Radio România Tg. Mureș ne este partener de cursă lungă. Ca dovadă, vă invităm să descoperiți toată arhiva poveștilor despre Patrula de Reciclare, aici!