Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Reciclăm dependența de mobil. Ideea eco #18 Practicarea activităților de cunoaștere și explorare a ecosistemului local

20 / 02 / 2020

#activitati Patrule, #generale, #ideea 18 pentru 2020, #judetul tulcea, #patrula 2020


Tu ce ai face cu 4 ore în plus, într-o zi? 4 ore fără mobil, laptop sau tabletă. Ai ieși la plimbare, ai citi, te-ai distra cu prietenii, te-ai odihni, ai face sport, ai sta la povești, în familie? Viața „offline” ne oferă atâtea opțiuni atractive.

Dependența de gadgeturile de comunicare nu e o glumă, nici o exagerare. Știți ce înseamnă „Nomofobie”? Frica de a rămâne fără… telefonul mobil! Am ajuns atât de legați de aceste device-uri încât, de mai mulți ani, data de 6 februarie a devenit Ziua Internațională fără Telefoane Mobile. Dacă am renunța măcar o zi la tehnologie, am câștiga aproape 4 ore de făcut orice altceva. Ca, de exemplu, să explorăm natura din jur.

Copiii din Patrula doamnei Nicoleta Minu, de la Grădinița Cataloi (comuna Frecăței, județul Tulcea) și-au invitat colegii mai mari (clasele II și III) să dezbată problema dependenței de gadget-uri. Au găsit, împreună, alternative la timpul petrecut pe telefon.

Ce ar face ei, într-o zi „offline”? Ar citi, s-ar plimba cu bicileta, s-ar cocoța în copaci, ar planta puieți, ar ieși să facă un pic de curățenie în locuri cu gunoaie, ar face sport, s-ar juca afară. Multe idei care se leagă de explorarea și cunoașterea ecosistemului local. Este una dintre cele 20 de idei eco ale Patrulei pentru 2020. „Învățăm să avem grijă de noi în primul rând, pentru a avea grijă și de mediu!” i-a învățat Nicoleta Minu.

În 2020, când reciclăm obiceiuri proaste, ce ar fi să punem pe listă și dependența de telefonul mobil? Cum ar fi să ne dăruim o zi pe săptămână în care să lăsăm smartphone-ul la o parte și să ne conectăm cu noi înșine, cu oamenii dragi și cu natura din jurul nostru? Voi vă luați concediu de la tehnologie, din când în când?