Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Super Poveștile Eco ale verii au adus surprize!

28 / 09 / 2020

#generale, #ministerul mediului, #premii, #vara povestilor eco


Karina, Radu, Patricia, David, Iustina, Carina, Rareș, Anastasia, Sara, Octavian, Anda, Vlad, Șerban – sunt câteva dintre vedetele Verii Poveștilor Eco! Ei sunt printre copiii care nu numai că practică obiceiuri bune față de mediu, dar le-au și „povestit” în câte un film de un minut.

Aceasta a fost provocarea pe care am lansat-o, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Vom da 10 premii individuale și 3 premii pentru echipe, pe 6 octombrie.

Fiecare film a fost o surpriză plăcută, fiecare film este candid, convingător și ilustrează întreaga diversitate a programului. Avem participanți de la 5 la 14 ani, din sate și orașe, din toate colțurile țării.

Din Super Eco Story-urile „ambasadorilor” bunelor obiceiuri am aflat cum se poate economisi apa, cum confecționăm tot felul de obiecte utile din ambalaje reciclate, cât de ușor este să-ți păstrezi strada curată, ce facem cu bateriile uzate, cu ce putem înlocui pungile de plastic și multe altele.

Și dacă ar urma „Toamna” și ”Iarna” Poveștilor Eco?

Așa cum am promis, vorbim despre ceea ce facem, nu despre ceea ce ar trebui să facem. Vara Poveștilor Eco și tinerii care au participat la concurs au dovedit-o pe deplin. Gesturile mărunte de grijă față de natură pe care le facem în mod curent contează din ce în ce mai mult.

Pe 6 octombrie, vom alege câștigătorii, printr-o tombolă organizată online. Dar ne dorim ca ideea să nu se încheie aici. De ce nu am face ca Vara Poveștilor Eco să devină Anul Poveștilor Eco? Invitația să ne împărtășiți experiențele și obiceiurile voastre, într-un video de max. 1 minut rămâne deschisă.

Nu uitați, vine, pe 14 octombrie, Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice (E-Waste Day). Va fi un prilej perfect să arătați cum colectați aparatele electrice vechi sau stricate sau bateriile consumate.

Urmăriți seria Vara Poveștilor Eco, pe canalul nostru YouTube. Voi câte dintre lucrurile recomandate de copii faceți? Sau ce alte acțiuni responsabile ați vrea să promovați?