Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Ziarul Unirea: jucării din materiale reciclabile la Grădinița cu P.P. Step By Step Nr.12 Alba Iulia

8 / 06 / 2020

#generale, #judetul Alba, #Patrula de Reciclare in presa, #ziua mediului


Preșcolarii creativi și ecologiști de la Grădinița cu P.P. Step By Step Nr.12 din Alba Iulia, condusă de doamna Director Suciu Veronica, nu au uitat că în data de 5 iunie sărbătorim cu toții Ziua Mondială a Mediului, scrie Ziarul Unirea.

Ziua Mediului la Grădinița cu P.P. Step By Step Nr.12 din Alba Iulia

Ziarul a lăudat preșcolarii care au ales să sărbătorească Ziua Mondială a Mediului prin activități ecologice, acasă. Chiar dacă nu s-au mai dus la grădiniță, cu ajutorul educatoarei, doamna Ioana Decean, și al părinților, „copiii au marcat și această zi importantă, cu posibilitătile pe care le-au avut.”

Ziua Mediului la Grădinița cu P.P. Step By Step Nr.12 din Alba Iulia

Cea mai interesantă provocare a fost să-și creeze propriile jucării sau alte obiecte din materiale reciclabile. Astfel, ei au ilustrat una dintre cele 20 de idei eco pentru 2020, și anume „reciclarea creativă – refolosirea în noi scopuri a obiectelor uzate.”

Preșcolari cu… experiență eco

Pe lângă activitatea de „meșterit” jucării, în familie, juniorii au făcut și desene, colaje, mascote, prin care să transmită mesaje eco oamenilor din comunitatea lor:

• Suntem prietenii Pământului! Salvăm mediul! (Georgiana)
• Deșeuri reciclăm, natura o protejăm! (Vlad)
• Să avem grijă de păduri! (Karina)
• Grădinița PP StepByStep Nr12 reciclează!
• RECICLĂM STICLĂ, PLASTIC, HÂRTIE! (Lara)
• Să avem grijă de plante!

Ziua Mediului la Grădinița cu P.P. Step By Step Nr.12 din Alba Iulia

Preșcolarii grădiniței noastre au participat în repetate rânduri la marşuri ecologice, pentru a atrage atenția tuturor că trebuie să ne protejăm planeta. Ei au împărțit oamenilor pliante, cu scopul de a-i informa și de a-i ajuta să conștientize importanța colectării selective a deșeurilor, în special a DEEE (DEȘEURI DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE). Începând cu anul școlar 2013-2014, la invitaţia Agenţiei Române de Reciclare RoRec, grădinița noastră s-a înscris în Patrula de Reciclare.

Ioana Decean, Profesor Coordonator

Felicitări Ioanei Decean și copiilor de la Grădinița cu P.P. Step By Step Nr.12 Alba Iulia, pentru colaborarea de suces cu presa locală. Mulțumiri Ziarului Unirea pentru că aduce în atenția orașului eforturile și reușitele copiilor.