Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Garda de Mediu din Maramureș și-a sărbătorit Ziua cu Patrula de Reciclare!

19 / 03 / 2018

#editia 2017-2018, #generale, #judetul maramures, #Suporterii Patrulei


E o zi semnificativa pentru noi. Echipa Patrulei de Reciclare și Asociația RoRec, în general, sunt partenerii cei mai seriosi, activi și punctuali. Flexibilitatea programului și capacitatea de a organiza evenimente sunt foarte importante. Îi considerăm cei mai seriosi parteneri pentru lucrul în echipă” a spus doamna Claudia Simion, Comisarul Gărzii de Mediu Maramureș, după activitățile desfășurate la Școlile Gimnaziale ”Nicolae Iorga” și „Avram Iancu”  din Baia Mare.

Ziua Gărzii Naționale de Mediu este sărbătorită în fiecare an, pe 12 martie. În 2018, această aniversare este specială, deoarece Garda Națională de Mediu aniversează 15 ani de la înființare. Toate comisariatele județene au marcat, așadar, evenimentul, inclusiv prin activități de educaţie ecologică, în colaborare cu unităţile de învăţământ de la nivel local și prin dezbateri publice pe subiecte de mediu cum ar fi gestionarea deșeurilor, colectarea selectivă, conservarea biodiversității, gestionarea ariilor naturale protejate.

Alături de Ana Iacob, partenerul local al Asociației RoRec, Comisarul Gărzii de Mediu a ținut o prezentare elevilor de la cele 2 școli. Copiii au aflat cum dăunează deșeurile electrice naturii și sănătății oamenilor, dacă nu sunt colectate responsabil, ce progrese am făcut în reciclarea lor și cum, fiecare dintre noi, putem ajuta la reducerea poluării, având grijă cum ne debarasăm de aparatele electrice și electronice vechi sau defecte. “Copiii au fost atrași de prezentare. Modul în care au reacționat a fost surprinzător. Au fost atenți la detalii și activi la concursul cu întrebări” a povestit doamna Simion.

Una din principalele instituții responsabile, la nivel național, de implementarea și respectarea standardelor de mediu, consideră că Patrula de Reciclare este un partener demn de încredere, în domeniul educației specifice.

Tinerii sunt fundatia educației ecologice. Prin ei se poate disemina mult mai bine informația, în întreaga societate. Ei sunt mai receptivi la un mod de viață “eco”, adoptând obiceiuri sănătoase încă din copilărie. Patrula de Reciclare ne dă motive să fim optimiști. Înseamnă că generația tânără încurajează, cu rezultate vizibile, conștientizarea și practicarea reciclării deșeurilor electrice” și-a declarat entuziasmul Comisarul Șef al Gărzii de Mediu Maramureș.

Nimic mai adevărat. La ediția 2017-2018, profesorii și elevii voluntari din Patrula de Reciclare au șanse să realizeze performanța de a fi contribuit la reciclarea a 3.000.000 de kg de deșeuri electrice, de la lansarea programului. În prezent, oameni, firme și instituții din București și din fiecare județ al țării devin Suporteri și predau la reciclare aparate electrice stricate pentru a fi parte din această reușită. În Maramureș „topul” Suporterilor este de o diversitate extraordinară – ne bucurăm de sprijinul instituțiilor administrației publice, precum… Garda de Mediu (evident), Primăria Baia Mare și Direcția pentru Agricultură Județeană Maramureș, al  firmelor RAMIRA, ESCALIA Craus, INDECO SOFT, APILAND  (Baia Mare) și MEDUMAN (Vișeul de Sus), dar și al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului!

Alte sute de Suporteri se alătură echipelor lor județene, ca să îi susțină în cursa pentru unul din premiile naționale. Sunteți printre ei?