Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Coaliția Europeană pentru Educație Climatică și-a lansat platforma la crearea căreia a contribuit și Patrula de Reciclare

Coaliția Europeană pentru Educație Climatică
25 / 11 / 2021

#Coalitia Europeana pentru Educatie de Mediu, #editoriale, #generale, #proiect international, #schimbari climatice


Coaliția Europeană pentru Educație Climatică, la crearea căreia au participat reprezentanți ai Patrulei de Reciclare, a devenit realitate. Pe 25 noiembrie s-a lansat platforma online a Coaliției Europene pentru Educație Climatică – E4C

Inițiativa susține sectorul educațional din Uniunea Europeană să desfășoare proiecte eficiente astfel încât să atingem obiectivul neutralității climatice, în 2030.

Prin Coaliția Europeană pentru Educație Climatică, Comisia Europeană își propune să dezvolte capacitatea sectorului educativ de a contribui substanțial la eforturile de stopare a crizei climatice. Education for Climate (E4C) este un spațiu colaborativ, a cărui forță motrice sunt profesorii, tinerii, oamenii de știință din centre universitare și de cercetare.

Această comunitate în plin avânt, din care fac parte și reprezentanți ai Patrulei de Reciclare, promovează modele de proiecte și bune practici. Se vizează apropierea comunităților de entitățile din aria de formare. Obiectivul este ca informațiile și ideile care se difuzează în școli, universități, centre de cercetare, să penetreze mai bine în societate, inclusiv în rândul autorităților.

Coaliția Europeană pentru Educație Climatică

Coaliția Europeană pentru Educație Climatică – Oportunități fără precedent pentru membrii Patrulei de Reciclare

Apartenența la această Coaliție ne conectează cu resurse, organizații și specialiști din toată Europa, ne desemnează drept o entitate cu miză în educația climatică și ne oferă noi oportunități de proiecte și parteneriate. A fost interesant să constat că viziunea asupra educației care stă la baza Patrulei de Reciclare de 10 ani, este validată și de către acest nou proiect european. Coaliția plasează profesorii și tinerii în leadership-ul luptei contra schimbărilor climatice. Mai mult, declară esențială colaborarea dintre creatorii de politici și formatori, tineri, societate civilă. Alături de partenerii europeni, sperăm să creăm noi experiențe inovatoare de învățare. Vom promova profesorii români de valoare implicați în program și ne vom calibra mai bine acțiunile, în funcție de priorități fundamentate științific și acordate cu politicile europene.

Ada Lungu, Coordonator PR al Patrulei de Reciclare și reprezentant al programului în procesul de creare a Coaliției Europene pentru Educație Climatică

Education for Climate (E4C) invită să i se alăture, în continuare, entități din domeniul educației – profesori, instituții, elevi, ONG-uri de nivel local, regional sau național. Orice dascăl, școală, grup de inițiativă sau organizație locală, oricât de mică, se poate înscrie în Coaliție.

Valorificând platforma E4C, Patrula de Reciclare caută să ofere dascălilor voluntari și echipelor lor o nouă deschidere către resursele celui mai avansat continent, până acum, în cursa pentru neutralitate climatică.