Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

GreenUp my School – ediția 2023-2024

7 / 03 / 2024

#2023, #colectare baterii, #colectare DEEE, #generale, #GreenUp, #județul Cluj, #judetul maramures, #judetul salaj, #judetul satu mare, #The Green Project


Concursul regional GreenUp my School, dedicat profesorilor și elevilor din județele Maramureș, Cluj, Satu Mare și Sălaj are o nouă ediție și în anul școlar 2023-2024. Asociația Volens este partenerul educational al The Green Project, inițiatorul proiectului. La GreenUp my School pot câștiga premii preșcolarii, elevii și liceenii care vor promova la modul cel mai eficient și creativ colectarea responsabilă a deșeurilor electrice și a bateriilor consumate.

Ce beneficii vor avea copiii și adolescenții implicați

  1. vor dobândi sau își vor completa cunoștințele despre schimbările climatice, sursele de poluare, impactul deșeurilor asupra ecosistemelor și modalitățile de gestionare responsabilă a deșeurilor electrice;
  2. își vor dezvolta competențe precum creativitatea, empatia, lucrul în echipă, gândirea critică și sistemică, capacitatea de a rezolva probleme și de a se prezenta în public;
  3. vor fi încurajați să acționeze responsabil și să devină un exemplu prin propriile obiceiuri.

Ce oferim profesorilor

Cadrele didactice care se înscriu vor avea la dispoziție materiale pentru activități în școală. De asemenea, vor beneficia de sprijin pentru colaborarea cu comunitatea și de un serviciu eficient de preluare a DEEE. Am pregătit premii pentru creativitate și eficiență în colectare. Se pot organiza și întâlniri fizice sau online între echipa de elevi și reprezentanți ai echipei de proiect. Aceste întâlniri vor fi stabilite la cerere, prin programare și în măsura timpului disponibil. La finalul ediției, se vor elibera adeverințele și certificatele necesare profesorilor pentru a valida participarea la concurs și, implicit, la programul național de educație de mediu Patrula de Reciclare.

Premiile ediției

Vor fi acordate următoarele premii (per echipă):

3 premii pentru cele mai mari cantități de DEEE colectate ;
1 premiu pentru cea mai mare cantitate de baterii consumate colectată ;
3 premii pentru soluțiile creative de informare a comunității (pentru grupele de vârstă 7-9 ani, 10-13 ani și 14-16 ani).

Ziua Verde

Echipele înscrise pot organiza, în perioada desfășurării GreenUp my School (noiembrie 2023 – 24 mai 2024), acțiuni de colectare, jocuri, dezbateri. Astfel, vor promova importanța colectării selective a deșeurilor electrice, bateriilor și acumulatorilor uzați.

Un rol important în concurs îl are ZIUA VERDE. Aceasta reprezintă o acțiune prin care profesorii și echipele lor își vor ajuta comunitățile să înțeleagă necesitatea reciclării deșeurilor electrice, interacționând cu susținătorii lor – părinți, bunici, vecini.

Mai multe detalii în Regulament.

Modalitatea de înscriere

GreenUp my School este deschis cadrelor didactice din județele Maramureș, Cluj, Satu Mare și Sălaj. Profesorii deja înscriși în Patrula de Reciclare, trebuie doar să scrie un email cu subiectul „GreenUp my School 2024” la adresa office@patruladereciclare.ro menționând numele, unitatea școlară, localitatea și județul de care aparțin, până la data de 14 decembrie 2023. Dar înscrierea nu este limitată la această dată ! Echipele pot intra în concurs și după această perioadă, pe parcursul proiectului, oricând predau operatorului min. 100 kg de baterii sau acumulatori consumați.

Profesorii interesați care nu fac încă parte din Patrula de Reciclare, sunt invitați să se înscrie mai întâi în program, aici. Apoi urmează pașii de mai sus (email cu subiectul „GreenUp my School 2024” la adresa office@patruladereciclare.ro menționând numele, unitatea școlară, localitatea și județul, până la data de 14 decembrie 2023).

GreenUp my School 2023-2024 a început! Lăsați-vă inspirați de experiențele campionilor din ediția precedentă și …la treabă! Mult success!

GreenUp my School este o inițiativă a The Green Project, în cadrul programului Patrula de Reciclare, desfășurată cu susținerea Inspectoratului Școlar Județean Maramureș și împreună cu: ADIGIDM Maramureș, Asociația Volens, Eco Positive, SisCoBat, Apiland, Garda de Mediu Maramureș, APM Maramureș și APM Cluj.