Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Martie Unplugged – economie de energie într-o veselie

ora pamantului 2020, economie de energie, martie unplugged, obiceiuri bune, eco-friendly
17 / 03 / 2020

#economie de energie, #editoriale, #generale, #martie unplugged, #Ora Pamantului, #patrula 2020


Planul era ca luna martie să fie „unplugged”, adică dedicată ideii eco #7: economie de energie. În fond, era chiar o tradiție, la Patrula de Reciclare. Până acum, luna martie însemna un început de primăvară cu activitate intensă. Echipele făceau campanii de conștientizare, acțiuni de colectare a deșeurilor, ieșeau la ecologizare de spații verzi. Toată această efervescență culmina cu Ora Pământului. În ultima sâmbătă a lunii stingeam lumina pentru o oră, ca să dăm planetei o binemeritată pauză de la consumul de energie. Cine nu crede, iată ce făceam în 2019!

protectia mediului, eco-friendly, reciclare, economie de resurse

După ce trece epidemia, tot ne rămâne de salvat mediul.

Acum, în 2020, luna martie stă sub auspicii mai puțin vesele. Da, suntem în plină izolare din cauza epidemiei de coronavirus. Suntem preocupați de cum ne păzim sănătatea și de cum ne reorganizăm activitatea. Dar, „după ce trece epidemia, tot ne rămâne de salvat mediul”. Cu acest gând, vă invităm să păstrați obiceiurile bune față de mediu pe agenda zilei. Participați și în 2020 la Ora Pământului!

Ce înseamnă, pentru mediu, când luăm pauză

deseuri electrice, patrula de reciclare, mediu inconjurator


E mai dificil ca în alte dăți să vă îmbiem să faceți economie la electricitate. Acum stăm în case, agățați de laptopuri, televizoare și frigidere. De fapt, stați așa. Am auzit că, după ce s-au pus pe cântar, unii ar vrea să scoată frigiderele din priză încă de pe acum. Veți spune: „oricum facem economie, că nu mai mergem la birou, nu mai mergem la școală, nu mai călătorim, nu mai ieșim în oraș…” Just. De când jumătate de mapamond și-a suspendat o parte din activități, emisiile de carbon au scăzut în mod semnificativ. Desigur, nu e un motiv de bucurie, în context. Și totuși, ne spune ceva important despre ce impact are, asupra Planetei, atunci când luăm o pauză.

Martie Unplugged… sau semi-unplugged

În Martie Unplugged vă provocăm să vă gândiți la cum putem face economie de energie, în viața de zi cu zi. Iar pe 28 martie, de Ora Pământului, haideți să găsim o formulă de a continua să facem acest gest simbolic atât de important, între orele 20.30 – 21.30. Cei mai temerari poate chiar vor sta fără electricitate, la lumina lumânărilor. Alții poate vor alege să adoarmă mai devreme ca de obicei. Poate că nu vom stinge lumina de tot, cu atât mai mult cu cât nu putem ieși pe afară, prin parc. Poate doar vom scoate din priză toate aparatele care nu ne folosesc în acea oră. Atâtea opțiuni de a trece la fapte pentru ideea eco 7!

Cei care aveți deja obiceiuri regulate care vizează eficiența energetică, acasă, la școală sau la muncă, povestiți-ne ce faceți pentru asta! De asemenea, cei care ați decis să dați curs invitației noastre de a marca Ora Pământului și de a petrece un Martie Unplugged, dați-ne de știre!

Crizele trec, mediul rămâne, oricând e loc de fapte bune!