Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

3 idei pentru o viață ”eco” – episodul 2 ”Economia de energie”

3 / 04 / 2017

#3 idei eco, #editia 2016-2017, #generale, #Ora Pamantului, #Ora Patrulei de Reciclare, #Radio Gold FM


Săptămânal, la emisiunea  ”Ora Patrulei de Reciclare” lansăm ”3 idei eco” – gesturi prietenoase cu natura, simple şi uşor de pus în practică în viaţa de zi cu zi. Episodul 2 – Economia de energie:

  1. Energia electrică este una din resursele de bază ale vieții moderne. În orice moment al vieții noastre, avem nevoie de electricitate, ca să avem lumină sau căldură, pentru funcționarea aparatelor electrice, a computerelor mobilelor, transportului în comun, mașinăriilor și utilajelor care produc non-stop bunurile de care avem nevoie. Încă, energia electrică se obține în cea mai mare parte consumînd resurse naturale (cărbune, petrol, gaze natural). Prin arderea acestora în atmosferă se elimină dioxid de carbon, una din principalele cauze ale poluării și încălzirii globale. De aceea, merită să economisim energia și pentru mediu, și din punctul de vedere al cheltuielilor personale. Primul lucru pe care îl poți face este să întrerupi alimentarea cu energie la orice aparat pe care nu îl folosești și care nu este nevoie să funcționeze permanent. Stinge lumina când ieși dintr-o cameră. Scoate din priză aparatele când pleci de acasă. Renunță la ”stand-by”. Nu ține prea mult ușa deschisă la frigider, nu încălzi mereu mâncarea la cuptorul cu microunde.
  2. Achiziționează aparate electrice cu consum redus de energie. Frigiderele performante de astăzi consumă doar un sfert din energia necesară unui frigider produs în 1990. Iar masinile noi de spălat rufe consumă astăzi cu 44% mai puțină energie și 62% mai puțină apă, comparativ cu cele produse în 1985.
  3. Sâmbătă, 25 martie, tot globul a sărbătorit Ora Pâmântului. Ce înseamnă asta? Că, între orele 20.30 – 21.30 s-a stins lumina! În toată lumea, oameni, instituții, organizații, orașe întregi au întrerupt iluminarea pentru o oră. În România au avut loc evenimente care de care mai interesante și distractive – petreceri pe întuneric, picnicuri la lumânări în parcuri și multe altele. Oamenii au stins lumina lumina timp de o oră și au ieșit la plimbare! Vocea comună a milioane de oameni poate da un impuls la acțiune, la nivel global. Detalii pe ora-pamantului.ro