Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Patrula de Reciclare începe Ediția a VIII-a

1 / 10 / 2018

#comunicat presa, #e-waste day, #editia 2018-2019, #generale, #inceput editie


București, 1 octombrie 2018. Programul național de educație de mediu Patrula de Reciclare a deschis înscrierile în cea de-a VIII-a ediție, „Ediția Suporterilor”. Cadrele didactice din grădinițe, școli și licee de oriunde din țară sunt invitate să își înscrie unitățile de învățământ conform Regulamentului pe www.patruladereciclare.ro între 1 și 19 octombrie 2018.

Profesorii Coordonatori și echipele lor de preșcolari sau elevi devin ambasadori ai colectării responsabile a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) în comunitățile lor. Programul oferă o oportunitate de educație alternativă și o experiență de voluntariat apreciate deja de mii de dascăli și tineri din țară. Cei peste 3.850 de profesori și 110.000 de copiii și elevi au reușit ca, în 7 ani de eforturi constante, să convingă sute de mii de oameni să adopte acest obicei responsabil și sănătos și să trimită la reciclare peste 3.500.000 kg de deșeuri electrice.

Ediția precedentă a fost numită „Ediția Campionilor” grație performanțelor excepționale ale școlilor înscrise. În acest an școlar, „Campionii” din Patrulele de Reciclare își continuă activitatea și dedică ediția Suporterilor – toți cetățenii, familiile, instuțiile, firmele și organizațiile care vor trimite la reciclare aparate electrice vechi sau defecte și vor susține astfel cauza copiilor și profesorilor voluntari. Firmele și instituțiile care casează deșeurile electrice din gestiune în cadrul programului primesc statutul de „Suporteri ai Patrulei de Reciclare” și pot valorifica această contribuție ca demers de responsabilitate socială corporativă sau exemplu de grijă față de mediu.

Ediția a VIII-a a programului se desfășoară cu avizul Ministerului Educației Naționale, în parteneriat cu Inspectoratele Școlare locale și sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Maria a României. Alteța Sa Regală a încurajat Suporterii să se implice, declarând:

„Patrula de Reciclare este o dovadă a potențialului nostru de a schimba lucrurile în bine. Copiii și profesorii voluntari înscriși în program ne-au învățat că fiecare dintre noi creează lumea în care își dorește să trăiască și contribuie la sustenabilitatea resurselor Planetei. Așa cum a demonstrat succesul Ediției Campionilor, datorăm acestor tineri faptul că milioane de români au înțeles că suntem responsabili pentru calitatea vieții noastre și au început să acționeze în consecință, în fiecare zi. Patrula de Reciclare continuă cu Ediția Suporterilor, un nou prilej să ne manifestăm solidaritatea. Îndemn fiecare cetățean și organizație să susțină misiunea generoasă a acestui program național de educație de mediu care ne inspiră să creăm o țară de care să fim mândri.” 

Ediția a VIII-a a Patrulei de Reciclare debutează anul acesta în forță într-un mod inedit! Școlile înscrise vor avea șansa să participe la Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice, o campanie europeană organizată pentru prima oară în octombrie 2018 pentru a trage un semnal de alarmă asupra nevoii de a crește gradul de colectare selectivă a aparatelor electrice și electronice uzate. Cu ajutorul Suporterilor, copiii din Patrulele de Reciclare și-au propus să contribuie la rezultatele României în rândul țărilor participante.