Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Scapă de electrocasnicele vechi sau stricate

Scapă de deșeurile electrice în siguranță
6 / 04 / 2020

#editoriale, #generale


”Locul deșeurilor nu este în casa ta! Sună-ne și le vom lua!” – electrocasnicele vechi sau stricate, frigidere, mașini de spălat, combine frigorifice.

Patrula de Reciclare susține Asociația RoRec și operatorii săi parteneri pentru reluarea serviciilor de colectare a deșeurilor electrice mari și voluminoase de la domiciliu sau sedii de firme și instituții. Scapă acum de electrocasnicele vechi sau stricate cum ar fi frigidere, mașini de spălat, combine frigorifice, televizore sau alte electronice mici sau mari.

În urma apelului efectuat de către participant la TelVerde 0800 444 800, sau a completării formularului de comandă de solicitare de preluare de la domiciliu/ reședință a unui DEEE, veți fi contactat de Operatorul Local Autorizat din județul dumneavoastră în maximum trei zile lucrătoare de la plasarea comenzii, pentru a stabili ziua și intervalul orar de ridicare a deșeurilor.

Formular de comandă pentru ridicarea gratuită de la domiciliu a deșeurilor electrice

* Vă rugăm să completaţi adresa de email şi numărul de telefon corecte, pentru a putea fi contactaţi de către echipa Patrula de Reciclare!

Important

Preluarea deșeurilor electrice de la domiciliu se face de către echipajele operatorilor de colectare autorizați în conformitate cu legislația în vigoare privind pandemia COVID-19. Vă rugăm să cereți operatorului informații despre acest aspect, în momentul în care veți stabili telefonic data și modalitatea preluării.

Organizatori. Operatori Locali

Organizatorii asociați ai campaniei de informare și conștientizare a populației cu privire la importanța colectării DEEE, pentru municipiul București și județul Ilfov sunt:

AXIAL LOGISTICS SRL, cu sediul în București, înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului București sub nr. J40/2722/2015, CUI RO34194440, autorizată să colecteze DEEE conform autorizației de mediu nr. 11/26.01.2017;

ECOTRANS DANARA SRL, cu sediul în Ilfov, Sat. Domnești, înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului Ilfov, sub nr. J23/2918/2014, CUI RO33669215, autorizată să colecteze DEEE conform autorizației de mediu nr. 59/19.06.2017

Reguli de distanțare

Având în vedere măsurile legale în vigoare pentru Situații Speciale de Urgență raportate la evoluția răspândirii infecțiilor cu COVID -19 pe teritoriul României, pentru ca operatorul de colectare să poată ridica deșeul acesta trebuie scos de către cetățean în afara spațiului locuibil. Echipa de colectare va face preluarea DEEE-ului doar din fața ușii, pentru a respecta limita minimă de distanță prevazută de măsurile de urgență COVID19 în vigoare.

Pentru a putea plasa o comanda de predare DEEE, participantul trebuie sa comunice telefonic sau să completeze în formular următoarele informații: nume, prenume, adresa completa de ridicare a deșeului, tipul de deseu și nr. de bucati.

De ce să scapi de electrocasnicele vechi? Răspunsuri la întrebări frecvente:

Află mai multe informații despre colectarea și reciclarea frigiderelor și a combinelor frigorifice:

De ce trebuie să colectăm selectiv și să reciclăm frigiderele sau combinele frigorifice?
Ce se întâmplă dacă un frigider ajunge în mediul înconjurător?
Ce trebuie știut referitor la consumul energetic al frigiderelor vechi?
Cum ”scapi” gratuit și fără efort de frigiderul defect sau uzat?
Ce beneficii am dacă dau la reciclare frigiderul defect?
Cine este responsabil pentru reciclarea frigiderelor defecte?

Află mai multe informații despre colectarea și reciclarea mașinilor de spălat rufe și a mașinilor de spălat vase.

De ce trebuie să colectăm selectiv și să reciclăm mașinile de spălat rufe sau vase?
Ce se întâmplă dacă mașinile de spălat ajung în mediul înconjurător?
Ce trebuie știut referitor la consum energetic al mașinilor de spălat vechi?
Cum ”scapi” gratuit și fără efort de mașina de spălat defectă sau uzată?
Ce beneficii am dacă dau la reciclare mașina de spălat defectă?
Cine este responsabil pentru reciclarea mașinilor de spălat defecte?