Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

„Járőrök” gyűjtik a hulladékot

9 / 01 / 2015

#editia 2014-2015, #judetul mures, #Patrula de Reciclare in presa, #szekelyhon


Veres Réka

Négy udvarhelyszéki oktatási intézmény vesz részt idén az Újrahasznosítási járőr elnevezésű programban, melynek célja felhívni a közösség figyelmét a környezet iránti odafigyelés, valamint az elektromos és elektronikus hulladék megfelelő összegyűjtésének fontosságára.

Articol Szekelyhon - 9 ianuarie 2015

Az Újrahasznosítási járőr környezetvédelmi vetélkedőt a RoRec Egyesület kezdeményezte, a programot a tanügyminisztérium és a Hargita Megyei Tanfelügyelőség is támogatja. A vetélkedő tavalyi kiírásában a megyéből tizennyolc tanintézmény képviseltette magát, több mint tíz tonna elektromos hulladékot gyűjtve össze – tudtuk meg Prunel Andreától, az egyesület helyi képviselőjétől.

A programhoz idén négy udvarhelyszéki tanintézmény csatlakozott: a székelyudvarhelyi Zsibongó Napközi Otthon, a Kipi-Kopi Napközi Otthon, a Bethlen Gábor Általános Iskola és a homoródszentmártoni Román Viktor Általános Iskola. A verseny fő célja, hogy a részt vevő óvodások és iskolások játékos formában gyűjtsék össze az elektromos és elektronikai hulladékot. Az elkövetkezőkben több száz akcióval és figyelemfelkeltő munkával népszerűsítik az iskolán belül, illetve a közösségben az elektronikai hulladékok szelektív gyűjtésének fontosságát. Május 15-éig különböző tematikus tevékenységeket bonyolítanak le az intézményekben. A járőrcsapatok közül a legtöbb e-hulladékot gyűjtőt 250 euróval jutalmazzák, emellett a legnagyobb mennyiségű elektromos szemetet gyűjtő iskolát is jutalmazzák 150 euróval.

A helyi vállalkozások is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a gyerekek nagyobb eséllyel bizonyíthassanak az országos megmérettetésen, amennyiben a feleslegessé vált elektromos cikkeket a versenyben részt vevő iskolákhoz szállítják – tette hozzá Prunel. Ezzel kapcsolatban a 0755–216684-es telefonszámon igényelhetnek további információkat mindazok, akik felkarolnák az intézmények járőrcsapatait.