Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

București FM – Patrula de Reciclare face parte din „România de nota 10”

Interviu Romania Regional Romania de nota 10 4 decembrie 2021
5 / 12 / 2021

#2021, #generale, #Ghidul Bunelor Eco-Maniere, #interviu, #Patrula de Reciclare in presa, #radio


Interviu la emisiunea „România de nota 10” – difuzat în premieră se București FM – pe 4 decembrie și preluat de studiourile regionale Radio România.

Citiți articolul și ascultați interviul integral pe : https://bit.ly/3IA29wT

„De această dată, în România de nota 10 ne întâlnim cu Patrula de Reciclare care a lansat în această toamnă,  Ghidul Bunelor Eco-Maniere, distribuit  în format electronic accesibil tuturor.

Cu 10 ani de educație și 10 teme de mediu, Patrula se încadrează în România de nota 10

Într-o Românie pe care, în semn de respect, civilizație și responsabilitate, o dorim a fi de nota 10, ne lăsăm ghidați de tema adusă în atenția noastră de reprezentantele Patrulei de Reciclare de la Asociația Volens. Ghidul bunelor Eco-Maniere este un cod de conduită necesar pentru epoca schimbărilor climatice.

Alexandra Arnăutu, Director de program și Ada Lungu – Președinta Asociației Volens vin cu informații și sfaturi practice. Cum se poate face ceva pentru mediul în care trăiești – sat, comună, cartier, oraș…, prin acțiuni concrete, adaptate la situații reale de viață și la contexte locale diferite.

Ne-am propus ca acest ghid să ajungă gratuit în cât mai multe școli din România. Orice cititor interesat de moduri simple de proteja natura va găsi, în acest material, un suport util și inspirator.”

Alexandra Arnăutu, director de program

Ghidul Bunelor Eco-Maniere, util mai ales în perioada sărbătorilor

Ghidul este relevant mai ales în perioada sărbătorilor, anotimpul faptelor bune. Avem un capitol în care vezi cum generozitatea poate fi un gest de sustenabilitate. Poți dărui obiectele în stare bună, pe care nu le mai folosești în scopuri caritabile. Poți iniția acțiuni caritabile care să aibă și beneficii pentru mediu. Copii din Patrulă, de exemplu, au creat jucării și rechizite din produse refolosite, pe care le-au oferit unor copii nevoiași. Au adunat capace de PET pentru a obține bani pentru un copil care era bolnav. Puteți afla, din ghid, ce înseamnă să faci un cadou original, de suflet dar și prietenos cu natura. Avem și idei și exemple interesante despre cum evităm excesele în această perioadă în care consumăm foarte mult, uneori inutil. Capitolul dedicat evitării risipei alimentare este foarte binevenit în acest context, când riscăm să irosim multă mâncare.

În această perioadă se generează și multe deșeuri, de la ambalajele de cadouri la decorațiunile de brad. Și acestea trebuie colectate cu grijă, pe categorii, iar Ghidul oferă sfaturi și exemple și pentru reciclare.

În acest moment al anului vrem să fim mai buni și unii cu ceilalți, dar și față de natură. Să te porți frumos și generos înseamnă să te gândești la bucuria unui om drag, dar și la impactul pe care deciziile tale îl au asupra mediului. Acesta ar fi mesajul Patrulei și al Ghidului. Cum ar fi să definim ceea ce este bun și frumos nu numai în funcție de nevoile oamenilor, ci și în funcție de nevoile ecosistemului?

Ada Lungu – Președinte Asociația Volens