Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Maria își descoperă (super) puterea

Maria eleva cu dizabilitati din echipa de campioni din Bistrita
10 / 12 / 2022

#2022, #copiii Patrulei de Reciclare, #doneaza, #voluntari


În Patrulă, Maria a trăit pentru prima oară bucuria de a fi printre campioni.

A descoperit cât e de puternică, în ciuda dizabilității sale. N-ar fi crezut niciodată că va juca într-o piesă de teatru sau că va putea contribui la crearea unei mascote care a devenit emblema programului.

Orice copil are puterea să sfințească locul.

E și cazul Mariei, elevă la Centrul de Educație Incluzivă nr.1 din Bistrița-Năsăud. Viața este cumplit de grea pentru un copil cu dizabilități, în România. Maria a învățat asta încă dinainte să ajungă la școală. Îi era greu să intre în vorbă cu alți copii pentru că majoritatea o priveau cu reticență. Și-a imaginat că și la școală va fi cam la fel.

La CSEI nr. 1 a avut însă norocul să aibă o profesoară de vis, care trăiește pentru elevii ei și participă la Patrula de Reciclare încă de la prima ediție a programului. Teodora Popescu a ajutat-o pe Maria să descopere că nu are de făcut numai lecții la română și la matematică, ci că poate crea, împreună cu colegii ei, o mascotă haioasă sau jocuri despre reciclare. Profesoara lor venea mereu cu idei haioase iar Maria râdea și se bucura să vină la școală mai mult decât și-ar fi imaginat.

A descoperit că are talent artistic. Ține minte cum a fost când echipa ei a fost premiată pentru prima oară, în program. Fericirea ei era atât de mare încât te molipsea într-o secundă! Și-a convins familia să renunțe la toate electrocasnicele defecte pe care le aveau ai ei în casă, ba chiar a ajuns și pe la câteva rude și a devenit un membru foarte important în echipa ei. Era primul ei grup de prieteni!

În cei 6 ani cât a fost „agent” al Patrulei a descoperit cât e de puternică, în ciuda dizabilității sale. N-ar fi crezut niciodată că va juca într-o piesă de teatru sau că va putea contribui la crearea unei mascote care a devenit emblema programului.

Maria e doar unul dintre cei aproape 140.000 de copii pe care i-am sprijinit să își descopere puterea.

Patrula de Reciclare dă ocazia oricărui copil să se afirme, să facă ceva bun, ceva de care poate fi mândru. Astfel, cu ajutorul nostru și al profesorilor pe care îi susținem pe tot parcursul anului, copiii de la țară, copiii cu dizabilități, “copiii-problemă” au șansa să devină campioni premiați. Iar asta le poate schimba tot restul vieții.