Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Patrulele de Reciclare din București, în cursa către 3.000.000

12 / 03 / 2018

#actiuni saptamanale, #Bucuresti, #comunicat presa, #editia 2017-2018, #generale, #Suporterii Patrulei


Patrula de Reciclare reia seria acțiunilor săptămânale de responsabilitate față de mediu! Începând din 16 martie 2018, în fiecare săptămână, mai multe unități de învățământ bucureștene, înscrise în program, se vor asocia și vor desfășura  o campanie de informare și de mobilizare la colectarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), în cartierele lor.

În 2018, copiii și profesorii voluntari în Patrula de Reciclare din toată țara speră să stabilească un nou record – să depășească cantitatea de 3.000.000 kg de deșeuri electrice reciclate în cele șapte ediții de la lansarea programului național de educație de mediu.

În total, peste 80 de grădinițe, școli și licee din capitală vor organiza astfel de acțiuni și vor distribui materiale de informare a locuitorilor, firmelor, instituțiilor și organizațiilor din proximitate. Cel puțin 300.000 de gospodării, firme și instituții vor fi informate despre cât de periculoase sunt, pentru mediu înconjurător și pentru sănătatea oamenilor, aparatele electrice stricate, dacă sunt aruncate ca gunoi și nu colectate corect si trimise la reciclare.

Fiecare campanie săptămânală va culmina cu ziua de sâmbătă, când școlile respective vor rămâne deschise pentru „Suporterii” Patrulei din comunitatea de proximitate – cetățenii și firmele care vor preda deșeuri electrice, ca gest de susținere față de apelul voluntarilor. 

Primele echipe care își deschid porțile vor fi:

Vineri 16 martie 2018 între orele 12.00-17.00:
– Școala Gimnazială nr. 88 – Str. Odobești, nr. 3
– Școala Gimnazială nr. 80 – Calea Dudești, nr. 191
– Școala Gimnazială nr. 86 – Intrarea Reconstrucției nr. 6A

Sâmbătă 17 martie 2018 intre orele 10.00-14.00:
– Grădinița nr. 3 – Str. Plutonier Nedelcu Ion, nr. 31
– Școala Gimnazială nr. 195 – Str. Lunca Bradului, nr. 2-4
– Grădinița nr. 216 – Str. Barajul Rovinari, nr. 10
– Liceul Teoretic Decebal – Str. Energeticienilor, nr. 9-11

Cei care doresc să susțină copiii din echipa bucureșteană pot veni cu aparatele electrice vechi sau stricate la școlile menționate, în intervalul respectiv. Locuitorii sau organizațiile care dețin deșeuri mari și grele pot scăpa de ele cu aceeași ocazie, comandând gratis preluarea acestora de la domiciliu sau de la sediu, la TelVerde 0800 444 800 sau pe formularul online www.patruladereciclare.ro/recicleaza

Anul trecut, în 2017, succesul campaniei de informare a Patrulei bucureștene ne-a depășit asteptările. Cu ajutorul Suporterilor, s-au colectat peste 100.000 kg de deșeuri electrice, iar, datorită acestor acțiuni de mobilizare a comunităților, echipele bucureștene au ajuns finaliste în competiția națională a ediției 2016-2017. Anul acesta Patrula bucureșteană are șanse să câștige unul din premiile naționale ale ediției, dacă se va bucura de susținerea cetățenilor, firmelor și instituțiilor” declară Alexandra Arnăutu, managerul programului.

Toate acțiunile de mobilizare la colectare, organizate de Patrulele de Reciclare din București și din țară pentru a atinge acest țel, vor fi anunțate pe site-ul programului www.patruladereciclare.ro și pe pagina de Facebook www.facebok.com/patruladereciclare

Până acum, peste 100.000 de elevi și 3500 de profesori au promovat neobosiți gestul responsabil al colectării deșeurilor electrice. Datorită eforturilor lor, au fost trimise la reciclare 2.650.000 kg de deșeuri electrice, în România.

Deșeurile electrice (DEEE) reprezinta categoria de deșeuri cu cea mai mare rată de creștere, în lume, și, în același timp, cu cea mai mică rată de reciclare. În medie, numai 20% din electricele stricate, bateriile consumate și becurile arse ajung la reciclare iar în România suntem, încă, mult în urmă la colectarea DEEE față de normele europene de protecție a mediului.