Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Patrula de Reciclare mobilizează Târgu Mureș la colectarea deșeurilor electrice

17 / 05 / 2018

#actiune colectare, #editia 2017-2018, #judetul mures


Suntem vecinii dumneavoastră, copiii de la şcolile din Târgu Mureș. Ne-am înscris ca voluntari în programul naţional de educaţie de mediu, Patrula de Reciclare, ca să protejăm natura şi să avem grijă de comunitatea noastră.  Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră!”

7 școli din Târgu Mureș înscrise în Patrula de Reciclare organizează acțiuni de mobilizare la colectarea corectă a deșeurilor electrice în cartierele lor, vineri 18 mai și sâmbătă, 19 mai 2018, în colaborare cu Serviciul Local de Colectare. Aceste unități de învățământ își vor deschide porțile pentru „Suporterii” Patrulei din comunitatea de proximitate – cetățenii și firmele care vor preda deșeuri electrice, ca gest de susținere față de apelul voluntarilor.

Vineri, 18 mai între orele 11.00-18.00:
Școala Gimnazială „Dr. Bernady Gyorgy” – Str. Gheorghe Doja, nr. 11
Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu” – Str. Cutezanței, nr. 51
Școala Gimnazială „Dacia” – Str. Panseluțelor, nr. 6
Colegiul Economic „Transilvania” – Str. Călimanului, nr. 1
Liceul Tehnologic „Ion Vlasiu” – Str. Gheorghe Marinescu, nr. 62

Sâmbătă, 19 mai între orele 9.00-17.00:
Liceul Teoretic „Gheorghe Marinescu” – Str. Gheorghe Marinescu, nr. 15
Școala Gimnazială nr. 7 – Str. Constructorilor, nr. 49

Copiii vor distribui materiale de informare locuitorilor, firmelor, instituțiilor și organizațiilor din proximitate pentru a-i ajuta să afle cât de periculoase sunt, pentru mediul înconjurător și pentru sănătatea oamenilor, aparatele electrice stricate, dacă sunt aruncate ca gunoi și nu colectate corect si trimise la reciclare.

Cei care doresc să susțină copiii din echipa mureșeană pot veni cu aparatele electrice vechi sau stricate la școlile menționate, în intervalul respectiv. Locuitorii sau organizațiile care dețin deșeuri mari și grele pot scăpa de ele cu aceeași ocazie, comandând gratis preluarea acestora de la domiciliu sau de la sediu, la TelVerde 0800 444 800 sau pe formularul online www.patruladereciclare.ro/recicleaza

Cadrele didactice și elevii din județul Mureș participă din anul 2013 la programul național de educație de mediu Patrula de Reciclare și se luptă să aducă un premiu național în competiția interjudețeană.

Până acum, în cei 8 ani de când Asociația RoRec desfășoară programul Patrula de Reciclare, peste 100.000 de elevi și 3500 de profesori au promovat neobosiți gestul responsabil al colectării deșeurilor electrice, în toată țara. Datorită eforturilor lor, au fost trimise la reciclare 2.650.000 kg de deșeuri electrice, în România.

Deșeurile electrice (DEEE) reprezintă categoria de deșeuri cu cea mai mare rată de creștere, în lume, și, în același timp, cu cea mai mică rată de reciclare. În medie, numai 20% din electricele stricate, bateriile consumate și becurile arse ajung la reciclare. În România suntem, încă, mult în urmă la colectarea DEEE față de normele europene de protecție a mediului.