Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Ziarul Targu Neamt – Patrula de Reciclare

28 / 01 / 2015

#județul neamț, #Patrula de Reciclare in presa, #ziarul targu neamt


PATRULA DE RECICLARE LOCALĂ

28 ianuarie 2015 de 
„Suntem Patrula de Reciclare locală – o echipă de copii și elevi harnici și responsabili –  și vă cerem ajutorul!  Vrem ca județul nostru să fie curat și frumos, vrem să protejăm natură și să arătăm întregii țări că noi știm să respectăm legea și să ne debarasăm responsabil și civilizat de deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEE)”.

Două unități de învățământ din Târgu Neamț colectează deșeuri electronice și electrocasnice în cadrul proiectului Patrula de reciclare, program educativ al Asociației Române pentru Reciclare RoRec. Este vorba despre Școala nr. 2 „Grigore Ghica – Vodă” (prof. coord. Liliana Bălăoiu) șiLiceul „Vasile Conta” (prof. coord. Cătălin Teodorescu).

Elevii încearcă să convingă locuitorii orașului să trimită la reciclare măcar un deșeu electric, de la baterii și becuri, până la frigidere, mașini de spălat sau orice alte aparate electrice și electronice vechi sau stricate, până pe 30 august.

Patrulele de Reciclare de pe raza orașului Târgu Neamț au nevoie de încurajare pentru implicarea în acest proiect de responsabilitate socială.  Cu siguranță aveți în birouri sau acasă astfel de vechituri nefolositoare, pe care legea vă obligă să le casați. Decât să le aruncați aiurea, susțineti Patrula de Reciclare. Sunați la TelVerde 0800.444.800 (apel gratuit în toate rețelele de telefonie), iar o echipă va veni să le preia (gratuit) de la sediul sau locuința dumneavoastră.

Și elevii comunelor din vecinătate se implică în cadrul acestui proiect national. La ediția 2014 – 2015, participă Patrulele de Reciclare de la Școala Gimnazială Magazia din comuna Crăcăoani (prof.coord. Nina – Elena Albu), Școala Topolița din comuna Grumăzești (prof. coord. Cornelia Butnariu), Liceul Tehnologic Oglinzi (prof. coord. Ana Filip) și Școala Gimnazială Dumbrava din comuna Timișești.

La nivel de județ, sunt înscrie 22 de patrule nemțene de reciclare. În aceste unități de învățământ există puncte de colectare a DEE, pentru cetățenii care aleg această variantă în defavoarea apelului telefonic.

În funcție de cantitatea de deșeuri electrice colectate de la cetățeni, instituții și firme, Patrulele de Reciclare pot câștiga premiul local (acordat unei singure patrule din județ) sau un premiu național (acordat primelor trei județe unde s-a colectat cea mai mare cantitate DEE, peste 50g/locuitor). Anul trecut, premiul pentru cea mai activă patrulă din județul Neamț a ajuns la Colegiul Tehnic „Petru Poni” din Roman.

Ziarul Targu Neamț

Ziar Targu Neamt 29 ianuarie 2015