Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

100 de grame la 100 de ani

11 / 12 / 2018

#100g la 100ani, #comunicat presa, #editia 2018-2019, #generale


București, 11 decembrie 2018. De Centenar, Patrula de Reciclare lansează o nouă provocare la colectarea deșeurilor electrice: 100 de grame la 100 de ani.  

Profesorii și copiii voluntari au ales să marcheze astfel acest moment istoric, cu o chemare la responsabilitate și respect pentru mediul în care trăim.

La Ediția Suporterilor (2018-2019), echipele locale au un nou obiectiv de calificare la premiile naționale: să își mobilizeze comunitățile să trimită la reciclare minimum 100g de deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE) de la fiecare locuitor al României, până la la finalul editiei, în august 2019.

Acesta este apelul Patrulei de Reciclare:

Am sărbătorit 100 de ani de la Marea Unire. Prețuim toate acele motive care ne fac să fim mândri și optimiști. De 8 ani, noi, profesorii și copiii din Patrula de Reciclare reprezentăm unul dintre aceste motive, pentru comunitățile noastre. Am contribuit la colectarea a peste 3,5 milioane de deșeuri electrice și la reciclarea lor în deplină siguranță pentru mediul înconjurător. Am încurajat oamenii, instituțiile și firmele din sute de comunități din România să adopte obiceiuri mai bune, să recicleze mai mult, să considere cu mai multă atenție consecințele acțiunilor lor. Felul în care trăim depinde de ceea ce facem, fiecare, zi de zi.

Anul acesta vrem 100 de grame de la fiecare dintre voi!

100g DEEE grijă pentru comunitatea și pentru natura noastră.

100g DEEE respect pentru tradiție și identitate.

100g DEEE responsabilitate pentru generațiile viitoare.

Ce înseamnă aceasta? Ca FIECARE locuitor, familie, școală, firmă sau instituție, FIECARE, de la vecinul de alături la magazinul din colț, de la primar la angajat, să predea la reciclare CEL PUȚIN 100 DE GRAME de deșeuri electrice, în contul Patrulei, până pe 31 august 2019.

În orice gospodărie, birou sau depozit se găsesc astfel de deșeuri – baterii uzate, becuri arse sau aparate electrice și electronice vechi sau defecte. Așadar, fiecare dintre dumneavoastră puteți decide să ne ajutați eliberându-vă de aceste obiecte inutile cu ajutorul serviciului local de colectare gratuit (TelVerde 0800 444 800 sau www.patruladereciclare.ro/recicleaza ). Începeți chiar acum, la curățenia de Sărbători!

Media de colectare DEEE în țările Uniunii Europene este de 6 kg/locuitor. Aceasta este cantitatea pe care fiecare român ar trebui să o dea la reciclare, în fiecare an, la modul ideal. Încă avem un drum lung de făcut până la acest standard. Noi vă propunem să faceți un prim pas – 100 de grame DEEE colectate/locuitor, cu speranța că veți continua cu încă 100, și încă 100 și tot așa.    

Haideți să ne oferim încă un motiv de mândrie! Să ne dovedim capabili să respectăm angajamentele luate, capabili de mobilizare, solidaritate, respect, grijă și responsabilitate.

  • 04 Mar 2025

    Concursul național „Nicio baterie la gunoi!” revine: o nouă ediție cu premii pentru școlile din România care contribuie la reciclarea bateriilor

  • Data indisponibilă

    Nou record la colectarea bateriilor – „Nicio baterie la gunoi!” 2024

  • 09 Dec 2024

    Volens și CleanAir@School – exemple de excelență în educația climatică, la Bruxelles

  • 14 Nov 2024

    Înscrie-te în noua ediție a concursului GreenUp my School

  • 25 Oct 2024

    De la deșeuri electronice la instalații artistice: Expoziția itinerantă Recycle Your Technology ajunge la Rezidența9

  • 29 Aug 2024

    Pagina Facebook a Patrulei de Reciclare pierdută în urma unui atac cibernetic

  • Data indisponibilă

    Biodiversitate, oameni, locuri prezentate prin ochii copiilor premiați pentru promovarea patrimoniului natural și cultural din Dâmbovița

  • Data indisponibilă

    Ada Lungu: Susținem profesorii din mediul rural să adopte metode inovatoare de dezvoltare a literației și de incluziune a elevilor vulnerabili

  • Data indisponibilă

    Câștigătorii concursului din cadrul proiectului „Comorile vii de lângă noi”

  • Data indisponibilă

    Vasile Brașovanu: „Normalitatea pedagogică este atunci când toate nevoile copilului sunt puse pe primul plan în activitatea de zi cu zi a profesorului”