Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

290.000 de Statui ale Libertății, din deșeuri electrice

30 / 09 / 2019

#2019-2020, #actiuni colectare, #e-waste day, #generale


Până în anul 2030, două treimi din populația lumii va trăi în orașe. Populația urbană din țările dezvoltate se va dubla, iar suprafața ocupată de orașe se va tripla, ne spune un raport ONU din 2016. Ce au oamenii din orașe, din ce în ce mai mult ? Aparate și device-uri electrice. Ce devin ele, atunci când nu mai sunt de folos? Deșeuri electrice.

Trăim din ce în ce mai conectați la tehnologie. În prezent, 70% din populația lumii are un telefon mobil. Știți ce e curios ? Sunt mai mulți oamenii care dețin telefoane mobile decât cei care au electricitate în casă, ba chiar mai mulți decât cei cu apă curentă!

În momentul de față, într-o gospodărie se află între 20 și 25 de aparate electrice, electronice și electrocasnice, iar, până în 2020, vor exista peste 20 de MILIARDE de aparate conectate la Internet. Este o tendință de consum manifestată la nivel global.

Consecința logică a acestor statistici este că și cantitatea de deșeuri electrice va crește vertiginos. În următorii ani, se estimează că omenirea va genera 60 DE MILIOANE DE TONE DE DEȘEURI ELECTRICE/an, echivalentul a 290.000 de Statui ale Libertății.

Faceți un exercițiu de imaginație și încercați să vedeți cum ar arăta lumea cu 290.000 de astfel de munți din deșeuri electrice. Practic, de oriunde te-ai afla, ai vedea unul sau chiar mai mulți. Apoi, gândiți-vă că orice baterie sau aparat aruncați fără a vă asigura că vor fi reciclate, se adaugă la aceste depozite care cresc de la an la an.

Profitați de faptul că trăim într-una dintre țările care au posibilități reale și simple de colectare a DEEE.  Vine Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice, deci în luna octombrie veți avea și mai multe oportunități să scăpați de aparatele vechi și stricate, la modul cel mai responsabil.

Urmăriți acțiunile anunțate de Patrulele de Reciclare!

  • 04 Mar 2025

    Concursul național „Nicio baterie la gunoi!” revine: o nouă ediție cu premii pentru școlile din România care contribuie la reciclarea bateriilor

  • Data indisponibilă

    Nou record la colectarea bateriilor – „Nicio baterie la gunoi!” 2024

  • 09 Dec 2024

    Volens și CleanAir@School – exemple de excelență în educația climatică, la Bruxelles

  • 14 Nov 2024

    Înscrie-te în noua ediție a concursului GreenUp my School

  • 25 Oct 2024

    De la deșeuri electronice la instalații artistice: Expoziția itinerantă Recycle Your Technology ajunge la Rezidența9

  • 29 Aug 2024

    Pagina Facebook a Patrulei de Reciclare pierdută în urma unui atac cibernetic

  • Data indisponibilă

    Biodiversitate, oameni, locuri prezentate prin ochii copiilor premiați pentru promovarea patrimoniului natural și cultural din Dâmbovița

  • Data indisponibilă

    Ada Lungu: Susținem profesorii din mediul rural să adopte metode inovatoare de dezvoltare a literației și de incluziune a elevilor vulnerabili

  • Data indisponibilă

    Câștigătorii concursului din cadrul proiectului „Comorile vii de lângă noi”

  • Data indisponibilă

    Vasile Brașovanu: „Normalitatea pedagogică este atunci când toate nevoile copilului sunt puse pe primul plan în activitatea de zi cu zi a profesorului”