Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Băișoara simte pulsul vieții. Proiectul elevilor

15 / 11 / 2017

#editia 2017-2018, #generale, #județul Cluj


Descoperiți o nouă destinație de vacanță, promovată într-un mod neconvențional de cei mai tineri din proprii ei localnici.

Lucreția Presecan, directoarea Școlii Gimnaziale „Mircea Luca” din Băișoara și profesorul coordonator al uneia din cele mai „faimoase” Patrule de Reciclare din țară, ne uimește în această toamnă cu un nou proiect, alături de elevii ei.

Din dorința de a avea un mediu mai curat și de a atrage cât mai mulți turiști care să se bucure de natură, dar care în același timp să o și păstreze așa cum au găsit-o, au realizat o cercetare și au pus bazele unui proiect minunat.

Cu ajutorul omologilor lor de la Transylvania College din Cluj-Napoca, elevii Școlii din Băișoara au realizat un film scurt, fotografii și un site care să prezinte frumusețea comunei lor oricărui internaut din lume.

Fauna și flora locală sunt cele tipice zonei montane. Întâlnim diverse flori sălbatice de pădure, precum cimbrișor, gălbenele, păpădii și specii diverse, acompaniate de păduri de pini, brazi și pajiști montane.

(…) Diverse păsări montane își găsesc de asemenea casa aici, precum cucul, vrabia și rândunica.

Din punct de vedere ecologic , ce obsevăm ,din nefericire, este defrișare și poluare abundentă. (…) Lipsa turismului duce la o lipsă evidentă de spații amenajate și coșuri de gunoi (…).„

Lucreția Presecan spune: „Deși pare greu de crezut, totuși prieteniile, colaborarea se realizează și între școli din medii total diferite! O școală internațională, Transylvania College și o școală micuță, aparent neînsemnată, Școala „Mircea Luca” Băișoara! Întâlnirea din iunie de la Muntele Băișorii dintre copiii din școlile noastre, sub îndrumarea noastră, a dat naștere unui proiect care va dăinui peste timp!”

 

  • 04 Mar 2025

    Concursul național „Nicio baterie la gunoi!” revine: o nouă ediție cu premii pentru școlile din România care contribuie la reciclarea bateriilor

  • Data indisponibilă

    Nou record la colectarea bateriilor – „Nicio baterie la gunoi!” 2024

  • 09 Dec 2024

    Volens și CleanAir@School – exemple de excelență în educația climatică, la Bruxelles

  • 14 Nov 2024

    Înscrie-te în noua ediție a concursului GreenUp my School

  • 25 Oct 2024

    De la deșeuri electronice la instalații artistice: Expoziția itinerantă Recycle Your Technology ajunge la Rezidența9

  • 29 Aug 2024

    Pagina Facebook a Patrulei de Reciclare pierdută în urma unui atac cibernetic

  • Data indisponibilă

    Biodiversitate, oameni, locuri prezentate prin ochii copiilor premiați pentru promovarea patrimoniului natural și cultural din Dâmbovița

  • Data indisponibilă

    Ada Lungu: Susținem profesorii din mediul rural să adopte metode inovatoare de dezvoltare a literației și de incluziune a elevilor vulnerabili

  • Data indisponibilă

    Câștigătorii concursului din cadrul proiectului „Comorile vii de lângă noi”

  • Data indisponibilă

    Vasile Brașovanu: „Normalitatea pedagogică este atunci când toate nevoile copilului sunt puse pe primul plan în activitatea de zi cu zi a profesorului”