Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Băișoara simte pulsul vieții. Proiectul elevilor

15 / 11 / 2017

#editia 2017-2018, #generale, #județul Cluj


Descoperiți o nouă destinație de vacanță, promovată într-un mod neconvențional de cei mai tineri din proprii ei localnici.

Lucreția Presecan, directoarea Școlii Gimnaziale „Mircea Luca” din Băișoara și profesorul coordonator al uneia din cele mai „faimoase” Patrule de Reciclare din țară, ne uimește în această toamnă cu un nou proiect, alături de elevii ei.

Din dorința de a avea un mediu mai curat și de a atrage cât mai mulți turiști care să se bucure de natură, dar care în același timp să o și păstreze așa cum au găsit-o, au realizat o cercetare și au pus bazele unui proiect minunat.

Cu ajutorul omologilor lor de la Transylvania College din Cluj-Napoca, elevii Școlii din Băișoara au realizat un film scurt, fotografii și un site care să prezinte frumusețea comunei lor oricărui internaut din lume.

Fauna și flora locală sunt cele tipice zonei montane. Întâlnim diverse flori sălbatice de pădure, precum cimbrișor, gălbenele, păpădii și specii diverse, acompaniate de păduri de pini, brazi și pajiști montane.

(…) Diverse păsări montane își găsesc de asemenea casa aici, precum cucul, vrabia și rândunica.

Din punct de vedere ecologic , ce obsevăm ,din nefericire, este defrișare și poluare abundentă. (…) Lipsa turismului duce la o lipsă evidentă de spații amenajate și coșuri de gunoi (…).„

Lucreția Presecan spune: „Deși pare greu de crezut, totuși prieteniile, colaborarea se realizează și între școli din medii total diferite! O școală internațională, Transylvania College și o școală micuță, aparent neînsemnată, Școala „Mircea Luca” Băișoara! Întâlnirea din iunie de la Muntele Băișorii dintre copiii din școlile noastre, sub îndrumarea noastră, a dat naștere unui proiect care va dăinui peste timp!”