Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Patrula de Reciclare, exemplu de proiect pentru comunitate în volumul „Calitatea Vieții”

18 / 09 / 2020

#editoriale, #generale, #orase sustenabile, #patrula 2020, #Patrula de Reciclare in presa


Experiența Patrulei de Reciclare în cei 9 ani de educație de mediu este acum și în cel mai amplu proiect editorial axat pe calitatea vieții în România.

Editura Club a lansat „Calitatea Vieții – Tehnologie în retroumanism. Viitorul cu puterea comunităților”. 255 de autori din toate domeniile – business, administrație, societate civilă și comunitate academică, și tot atâtea articole, unul mai interesant ca altul, despre educație, urbanism, ecologie, sustenabilitate, wellbeing (starea de bine a societății), tendințe globale, implicare comunitară.

Patrula de Reciclare este unul dintre exemplele de proiecte ale comunității prezentate la capitolul „Educație Umană. Recuperarea moderației”

Andreea Idriceanu Calev, managerul de comunicare al Asociaţiei Române pentru Reciclare RoRec și Ada Lungu, Președintele Asociației Volens, au scris ce face ca Patrula să fie o oportunitate excelentă de consolidare a legăturii instituțiilor publice cu cetățenii și comunitățile pe care le deservesc și un model de proiect colaborativ emblematic pentru noțiunile de „inovație” și „performanță”.

Calitatea vieții crește doar prin colaborarea și implicarea tuturor părților societății

Patrula de Reciclare s-a creat pornind de la premisa că tinerii sunt formatori de opinie în familiile lor și în comunitățile în care trăiesc. Până la urmă, merită să ne gândim ce lume le lăsăm copiilor noștri – o lume curată, verde, nepoluată. Ei vor trăi în mediul pe care îl conturează gesturile noastre de astăzi.

În acești ani, sutele de activități desfășurate în comunitate și ecourile în presă au atins o audiență de 6.500.000 de persoane. Datorită eforturilor voluntarilor, au fost colectate și trimise la reciclare 7.400.000 kg de deșeuri electrice.

După 8 ani în care am creat un model sustenabil de educație, am stabilit un record național la colectarea deșeurilor electrice, am primit premii și susținere din partea comunităților, a presei, autorităților și mediului de afaceri, am devenit o platfomă de excelență în reciclarea obiceiurilor greșite și promovarea celor bune față de mediu.

Încurajam un stil de viață responsabil și prietenos cu natura și va facilita adoptarea gesturilor benefice acasă, în școli, firme, instituții și în comunitate. Demonstrăm că soluțiile care îmbunătățesc calitatea vieții pot veni și dinspre noi (școala, institutiile locale, firmele, cetățenii), nu trebuie așteptate doar de la autorități. Inițiativele transformate în cazuri de bună practică vor putea fi multiplicate și în alte școli, cartiere, firme, comunități mai mici sau mai mari.

Educația, cel de-al patrulea pilon important pentru Sustenabilitate si durabilitate

Dezvoltarea sustenabilă a societăţii românești poate deveni posibilă numai prin parteneriate, schimburi de idei și prin dorința tuturor factorilor responsabili de a crește calitatea vieţii. Să trecem de la „să se facă”, la „hai să facem!”, de la „ce ar trebui să facem” la „ce am făcut”.

Educația poate fi considerată, de fapt, cel de-al patrulea pilon important pentru Sustenabilitate si durabilitate.

O nouă viziune despre puterea comunităților

Suntem mândri să fim prezentați în proiectul „ Calitatea Vieții ” care își propune să orienteze politicile publice către a crea orase sustenabile în care este o bucurie să trăiești. Felicitări coordonatorilor, Gratian Mihailescu, Csibi Magor și Marius Stoian! Ați făcut un efort uriaș pentru a aduce laolaltă experiențele și ideile a sute de lideri de opinie și pentru a contura o viziune centrată pe reforma mentalităților pornind de la nivel comunitar, bazată pe solidaritate, implicare socială, ca factor de creștere a calității vieții și a bunăstării cetățenilor.

  • 14 Nov 2024

    Înscrie-te în noua ediție a concursului GreenUp my School

  • 25 Oct 2024

    De la deșeuri electronice la instalații artistice: Expoziția itinerantă Recycle Your Technology ajunge la Rezidența9

  • 29 Aug 2024

    Pagina Facebook a Patrulei de Reciclare pierdută în urma unui atac cibernetic

  • Data indisponibilă

    Biodiversitate, oameni, locuri prezentate prin ochii copiilor premiați pentru promovarea patrimoniului natural și cultural din Dâmbovița

  • Data indisponibilă

    Ada Lungu: Susținem profesorii din mediul rural să adopte metode inovatoare de dezvoltare a literației și de incluziune a elevilor vulnerabili

  • Data indisponibilă

    Câștigătorii concursului din cadrul proiectului „Comorile vii de lângă noi”

  • Data indisponibilă

    Vasile Brașovanu: „Normalitatea pedagogică este atunci când toate nevoile copilului sunt puse pe primul plan în activitatea de zi cu zi a profesorului”

  • Data indisponibilă

    Recycle your Technology– tinerii devin artiști ai upcycling-ului

  • 23 Apr 2024

    O nouă aventură începe în Săptămâna Verde: concursul național „Nicio Baterie la Gunoi” 2024

  • 17 Apr 2024

    GreenUp my School 2024 – încă un premiu pentru școlile care colectează cele mai mari cantități de baterii