Prima emisiune Ora Patrulei de la Gold FM a adus și primul concurs cu premii de la Patrula de Reciclare și Radio Gold FM.
Câștigătorul de săptămâna aceasta a fost domnul Ion Gaftoneanu, ale cărui poză și răspuns la întrebarea ”Tu ce faci în fiecare zi. ca să protejezi mediul înconjurător?” au strâns cele mai multe like-uri pe pagina noastră de Facebook, până la încheierea concursului.
”Eu ca să protejez mediul înconjurător am strâns mii de baterii de la prieteni, cunoștințe, rampa unde se duc deșeuri de tot felul și am predat la centrele de colectare. Așa voi face mereu ca să avem mediul curat, niciodată poluat!”
Cu această ocazie am aflat și alte măsuri pe care românii le iau pentru a proteja natura.
Alexandra ne-a scris: ”Eu am ales să merg cu transportul în comun, nu cu mașina, din două motive: 1. Bucureștiul este deja foarte poluat și riscăm să plătim amenzi usturătoare către UE dacă nu reducem nivelul de poluare din oraș; 2. Ajung mult mai repede acolo unde am nevoie atunci când aleg să mă deplasez cu metroul. Câte puțin de la fiecare cetățean, ajută enorm natura și în final, pe noi. ”
Profesorii Coordonatori au fost pe poziții și au reușit să strângă un număr considerabil de like-uri cu răspunsurile lor. Cursa pentru premiu a fost, timp de câteva zile, foarte strânsă între domnul Gaftoneanu și doamna profesoară Maria Dincă ”Sunt coordonatorul ,,Patrulei de Reciclare ” de la Școala Gimnazială Osica de Jos și particip de 4 ani la activitățile de reciclare a deșeurilor . Copiii sunt încântați că așa mici cum sunt pot ajuta ca Pământul să fie mai curat și mai sănătos. În fiecare an ne-am depășit planul chiar dacă nu am reușit să fim câștigători. A câștigat însă Pământul!”
Doamna profesoară Rotaru Angela ne-a spus ce face împreună cu Agenții Patrulei și cu elevii Școlii Cantacuzino din Pașcani, pentru a păstra natura curată: ”Împreună cu membrii Patrulei, cu elevii din școală colectăm săptămânal deșeuri electrice și electrocasnice. Realizăm campanii de conștientizare în cadrul comunității. Am plantat cu elevii din clasă arbuști în grădina școlii. Implicarea elevilor și educarea lor în acest sens cred că este cel mai important lucru pentru a îmbunătăți condițiile de viață.”
Alte răspunsuri care ne-au bucurat și prin intermediul cărora am aflat ce fac oamenii pentru a trăi într-un mediu cât mai curat au venit de la doamna profesoară Dragoș Simona care este Coordonator al Patrulei de la Școala Profesională Fărcașa din județul Maramures: ”Împreuna cu elevii care realizează stagiul de practică la o societate multinațională din localitate am realizat acțiuni de informare a salariaților (cca 2000 de angajați) cu privire la proiectul de reciclare în care suntem implicați (…).”
Deși este ultima persoană înscrisă în concurs, doamna Geta Barabula este un exemplu pozitiv pentru noi toți prin acțiunile sale: ”Eu strâng hârtiile care sunt pe jos pe care oamenii le aruncă.”