Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Cum să fim mai fericiți în 2018

29 / 12 / 2017

#editia 2017-2018, #editoriale, #generale, #Sărbători, #Suporterii Patrulei


De mii de ani, căutăm secretul fericirii, fără să știm că îl avem. Da, de când am spus primul „mulțumesc”.

Recunoștința este unul din principalele sentimente care ne face mai fericiți și chiar mai sănătoși. Au dovedit-o fără dubiu cercetările psihologilor din ultima jumătate de secol. Imaginați-vă că până și bolnavii cu maladii grave cărora li s-a cerut să țină un jurnal al lucrurilor pentru care sunt recunoscători și-au îmbunătățit starea de sănătate!

Credem, în mod greșit, că vom găsi soluții numai dacă ne concentrăm pe probleme. Dacă facem asta, ajungem să vedem doar problemele – o stare de spirit care ne blochează orice inspirație!

În orice moment, în orice situație ne-am afla, există multe lucruri bune în viața noastră. Atunci când devenim conștienți de ele, gândim pozitiv, ne bucurăm mai mult de experiențele de viață, legăm relații sănătoase cu ceilalți oameni, suntem mai apreciați de către aceștia, mai pregătiți să înfruntăm crizele și mai capabili să punem în practică ceea ce ne dorim.

Cel mai bun cadou de sfârșit de an și primul pas ca să fim mai fericiți în 2018 este un exercițiu de recunoștință.

Haideți să începem lista, fiecare. Pentru ce suntem recunoscători, din ceea ce am trăit în 2017?

La noi, la Patrula de Reciclare, lista s-ar putea să fie cam lungă. Cu atât mai bine! Un exemplu grăitor că, deși continuăm să ducem o luptă grea, în fiecare an avem împliniri și satisfacții extraordinare, iar acestea ne poartă înainte.

Suntem recunoscători în 2017:

Profesorilor „veterani”, modele de loialitate și perseverență, care au continuat să aducă educația de mediu în școlile lor pentru al treilea, al patrulea sau chiar, al șaptelea an;

Profesorilor nou intrați în program, pentru că, datorită lor, Patrula „crește” și reușește să impună colectarea responsabilă a deșeurilor electrice în cât mai multe comunități;

Agenților voluntari, copii și tineri iubitori de natură, buni și ambițioși, care și-au luat în mâini propriul viitor;

Părinților acestor copii, care au înțeles că educația se face și la școală, și acasă, și că înseamnă și cunoștințe, dar și acțiune;

Partenerilor media – redactori, jurnaliști și bloggeri, pentru că numai cu sprijinul lor realizăm cel mai important țel: să informăm și să convingem cât mai mulți oameni să trimită la reciclare fiecare deșeu electric, ca să trăim sănătoși și să evităm poluarea;

Suporterilor programului – toți cei care colectează cu grijă DEEE, în beneficiul copiilor din Patrula de Reciclare, dar mai ales firmelor și instituțiilor care au predat cantități importante de astfel de deșeuri și ne-au ajutat să depășim recordul de 2.500.000 de kg de deșeuri electrice reciclate de la lansarea programului.

În 2017, Suporterii noștri de top din București și Ilfov au fost: Teleperformance, Compania de Librării București, Prețuri pentru tine, Parmalat Romania, Viscovil, AECTRA AGROCHEMICALS, Agenția Națională de Presă AGERPRESS, Compania Națională de Investiții

și, din țară:

RDE Harghita, Productie „Prim ZS&A” și EL-CO (județul Covasna), Mătasea Română, Top Tech și ALGECO (județul Sibiu), Uberum (județul Brăila), Express Credit Amanet (județul Iași), Colegiul National „Ion Maiorescu” (județul Giurgiu), Nera Group Bozovici (județul Caraș-Severin), Constructii Feroviare Mureș.

Am păstrat ce era mai bun la final – suntem recunoscători pentru că, în 2017, Asociația RoRec a sărbătorit 10 ani de la înființare. 10 ani în care a scris istorie în industria colectării deșeurilor electrice și în educația de mediu în România.

Așteptăm cu încredere provocările anului 2018. Știm deja că echipa națională a programului le va face față cu brio oricare ar fie ele.

Voi pentru ce sunteți recunoscători?