Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

De ce avem nevoie de educație verde – Andreea Idriceanu Calev despre Patrula de Reciclare la aniversarea Urbanize Hub

Educație verde și integrare sociala in Patrula de Reciclare
13 / 01 / 2023

#2023, #ecomaniere, #edtoriale, #generale, #UrbanizeHub


Educație verde înseamnă să cultivi respectul față de planetă și asumarea rolului pe care fiecare dintre noi îl joacă în ecosistem, încă de la vârste fragede.

Patrula de Reciclare se ghidează după ideea „spune-mi și voi uita, implică-mă și voi înțelege”. De aceea a ajuns la inimile a peste 100.000 de copii din România.” Așa scrie despre noi Urbanize Hub, comunitatea celor care modelează viitorul sustenabil al orașelor.

Andreea Idriceanu Calev, arhitectul proiectului Patrula de Reciclare, a vorbit la aniversarea celor 5 ani de Urbanize Hub despre cum am creionat bunele ecomaniere, cum am reușit să transformăm profesorii în lideri ai schimbării și să ajutăm copii din toată România.

Educație verde înseamnă mai mult decât informație

Educația nu este informație. Informația o primești, dar ca să poți să faci educație trebuie să lucrezi, să aplici acele informații și să muncești cu ele în fiecare zi. Asta facem noi, de 12 ani, împreună cu profesorii din Patrula de Reciclare. Educația de calitate legată de marile teme globale este foarte importantă.

Andreea Idriceanu Calev

Avem legi, strategii, obiective, la nivel european, guvernamental și corporat. Este, într-adevăr, un pas vital pentru a genera schimbările sistemice de care este nevoie în combaterea și adaptarea la schimbările climatice. Între planurile din computerele ministerelor și rapoartele marilor organizații internaționale, cine acționează „la firul ierbii”? Cine ajută comunitățile să se mobilizeze? Cine cunoaște obstacolele locale, problemele cu care se confruntă oamenii în implementarea regulilor?

ONG-urile sunt un motor pentru schimbare. Suntem o platformă între oameni, cu nevoile și problemele lor, și autorități, entități diverse, corporații.

Andreea Idriceanu Calev

Integrare socială a copiilor defavorizați, prin educație climatică

Activitățile non-formale din Patrula de Reciclare au creat un mediu propice de dezvoltare și includere socială pentru elevii care nu se remarcau la abilitățile evaluate de curricula oficială de învățământ. Copiii care aveau dificultăți să țină pasul „în catalog”, care chiar abandonaseră școala s-au întors datorită susținerii Asociației Volens.

Ceea ce ne-am propus la Patrula de Reciclare este să facem educație pe bune prin intermediul acestor factori de persuasiune care sunt copiii. Am lucrat cu peste 100.000 de copii din toată țara, din urban, din rural. În Patrulă sunt și copii cu dizabilități, din centre de educație inclusivă. Sunt copii care au fost în stare de abandon școlar. Ei s-au întors la școală pentru că în Patrula de Reciclare și-au găsit o misiune. Chiar dacă nu erau buni la învățătură, au înțeles că pot face ceva important, într-o echipă în care sunt valorizați.

Andreea Idriceanu Calev

Eforturile din ultimii ani ale elevilor și profesorilor au fost puse cap la cap în Ghidul Bunelor Ecomaniere.

Andreea Idriceanu Calev, Project Architect Patrula de Reciclare la conferința aniversară 5 ani de Urbanize Hub