În Patrula de Reciclare, timișorenii au un loc aparte. Aici, în Timișoara, a început aventura, cu proiectul-pilot, în 2011. Alina Stoica, Profesorul Coordonator al Patrulei de la Colegiul Tehnic Energetic „Regele Ferdinand I” păstrează tradiția deoarece, așa cum spune, „şcoala noastră participă de mulţi ani la acest proiect” iar, împreună cu colegii ei, sunt mândri că au reușit să le insufle copiilor „ideea de a recicla, de a proteja mediul înconjurător și motivația să-i înveţe și pe alţii să recicleze, la rândul lor.”
De la Alina Stoica aflăm una din veștile cele mai îmbucurătoare și încurajatoare cu putință : „Sunt mulţumită când constat că se termină ediția şi copiii insistă să colecteze deșeuri electrice în continuare. Aduc aparate chiar şi în vacanţa de vară!” Ca să nu mai vorbim de dorința elevilor de a se înscrie, an de an, în acest program care le dă ocazia să se întreacă în creativitate. „Îmi este foarte greu să aleg cu cine lucrez pentru că vor tot mai mulţi.”
Din păcate, adulții din comunitate nu sunt pe atât de receptivi și solidari pe cât și-ar dori. „Poate că, dacă ar fi avut și ei, în perioada școlii, proiecte ca Patrula de Reciclare, ar fi devenit altfel de adulţi…”
Totuși, Colegiul s-a bucurat de sprijinul mai multor Suporteri. Gestul lor și ceea ce simte că a reușit să realizeze cu echipa ei îi dau doamnei Stoica speranța că „generaţia viitoare va fi altfel și ne va ajuta să avem o țară mai curată, care să recicleze tot ce se poate recicla.”
Asemenea multor dascăli ai Patrulei, Alina Stoica se inspiră și încearcă să pună în aplicare celebrul gând al lui Mahatma Gandhi „Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume.”