Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Invitat special : Ioana Moldovan, Liceul Tehnologic „Cserey Goga” Crasna, județul Sălaj „Mi-am propus să schimb puţin lumea mea şi a celor pe care îi îndrum – elevii mei.”

19 / 12 / 2018

#editia 2018-2019, #generale, #interviuri, #judetul salaj, #profesori premiati


Să nu ne îndoim niciodată că un grup mic de oameni motivați pot schimba lumea! De fapt, acesta este singurul lucru care a salvat ceva până acum!

Patrula Liceului Tehnologic „Cserey Goga” din Crasna, județul Sălaj atestă această convingere. Doamna Ioana Moldovan, Profesorul Coordonator, a intrat în program cu dăruire – „mi-am propus să schimb puţin lumea mea şi a celor pe care îi îndrum, elevii mei” iar echipa lor a câștigat premiul pentru Cea mai activă Patrula la ediția 2017-2018.

Ioana Moldovan a vrut ca Patrula ei să fie un „întreg invincibil” și și-a ales membri elevi de diverse etnii și din medii sociale diferite. Ideea s-a împlinit în cel mai fericit mod. „Într-un an de zile am asistat zi de zi la formarea acestor elevi într-un mod absolut superb: dezvoltarea unor atitudini frumoase faţă de mediul înconjurător, un colectiv unit, prietenii pe viaţă, învingerea unor temeri, aptitudini sociale desăvârşite. Sunt foarte mândră de ei!

În echipa lor s-a descoperit întruchiparea reală a „Campionului” Patrulei! Printr-o coincidență haioasă, unul din băieți s-a dovedit leit personajul din vizualul ediției!

„Ziua îndrăgostiţilor de reciclare”

O elevă din clasa a II-a a văzut câteva modele de flyere handmade lipsite de culoare şi s-a oferit să le coloreze ea, chiar a lansat o invitaţie Patrulei de Reciclare: să mergem la ei în clasă să le colorăm împreună. De aici a pornit o activitate deosebită: „Ziua îndrăgostiţiilor de reciclare!” După această activitate, fetița a fost un adevărat Agent al Patrulei până la sfârşitul ediției.

De altfel, fiecare dintre copii are cel puţin un talent ascuns care iese la iveală când se așteaptă mai puțin. Secretul lor este că fiecare idee și propunere sunt acceptate şi, împreună, le pun în practică într-un mod perfect! Astfel, încurajarea copiilor să-și manifeste personalitatea este motorul creativității echipei.

Susținerea comunității îi inspiră și îi motivează. Doamna Moldovan își declară comuna drept un „model pentru principiile europene. Oamenii au fost foarte deschişi şi ne-au ajutat enorm, au depăşit bariere etnice și sociale pentru a susţine cauza Patrulei de Reciclare. Suporterii au oferit copiilor un exemplu de omenie. Sprijinul lor necondiţionat ne-a oferit încredere în forţele proprii şi ne-a ajutat să câştigăm.

Suntem mândri de toți profesorii și copiii care bat noi recorduri, la fiecare ediție. Vă dorim tuturor un 2019 plin de succes!