Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Ora Patrulei de Reciclare – noua emisiune eco la Radio Gold FM

live on air la Radio Gold FM
17 / 03 / 2017

#Bucuresti, #editia 2016-2017, #Ora Patrulei de Reciclare, #patrula in presa, #Radio Gold FM


Radio Gold FM va găzdui săptămânal, începând de joi, 16 martie 2017, Ora Patrulei de Reciclare, emisiunea celor mai tineri dar experimentați voluntari de mediu din România.

În fiecare joi, la ora 12:00, la emisiunea Ora Patrulei de Reciclare de la Radio Gold FM, reprezentanții și invitații Patrulei ne vor ajuta să descoperim cum putem trăi mai frumos și mai sănătos având grijă de ceea ce este în jurul nostru. Ascultătorii vor afla câte beneficii le aduce un stil de viață în armonie cu natura – cum pot contribui la reducea poluării și economisi cele mai valoroase resurse, cum pot susține inițiativele în domeniu și participa alături de activiști de mediu cunoscuți la campaniile pentru o viață mai bună.

În fiecare emisiune va fi lansat un concurs cu premii și 3 idei ”eco” – gesturi prietenoase cu natura, simple și ușor de pus în practică în viața de zi cu zi.

În cei 6 ani de când militează pentru protejarea naturii și încurajează colectarea selectivă a deșeurilor electrice în Pamantul in balanta poster CSEI 1 Bistritacomunitățile lor, profesorii, copiii și tinerii din programul național de educație de mediu Patrula de Reciclare au acumulat o experiență demnă de împărtășit. Un bilanț ar arăta astfel: 90.000 de elevi implicați, 3000 de profesori formați, peste 2.000.000 de kg de deșeuri electrice colectate în România datorită campaniilor lor, 3.500.000 de români care știu mai multe despre impactul deșeurilor electrice asupra naturii, Premiu I pentru cel mai bun program al anului la Gala Societății Civile 2015, Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Maria a României, aplicația pentru smartphone DEEECollect, realizată cu ajutorul Fundației Telekom România.

Principiul Patrulei de Reciclare este: noi învățăm despre cum putem fi mai responsabili cu mediul înconjurător, iar, la rândul nostru, le spunem și celor din familie, prietenilor, vecinilor. 02_Actiune_stradala_Curatenia_de_sarbatori_Omul_de_zapada_09732Orice informație despre cum poți trăi armonios trebuie dată mai departe. Să cauți să fii cât mai atent la impactul pe care obiceiurile tale îl au asupra mediului și comunității în care trăiești nu este un privilegiu al oamenilor educați, sau al celor din orașe mari. Este o responsabilitate a fiecăruia dintre noi, mic sau mare, oriunde am fi. Sperăm ca ascultătorii Gold FM să devină nu numai practicanți, ci și ambasadori ai acestui stil de viață” spune Andreea Idriceanu Calev, manager de comunicare al Asociației RoRec, organizația care desfășoară programul.

Radio Gold FM este singurul radio cu frecvență de mare putere, 96,9 FM, din Capitală. Programele sale pot fi recepționate în afară de București și-n județele Călărași, Giurgiu, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Ialomița, inclusiv în orașele Ploiești, Giurgiu, Buzău și pe Valea Prahovei. Radio Gold FM se poate asculta live și online, radiogoldfm.ro.